«۷۳ هزار پروژه نیمه‌تمام در کشور داریم و دیگر پروژه جدید تعریف نمی‌کنیم». این جمله کلیدی را مسعود نصرتی، معاون عمرانی وزیر کشور، در نشست مشترک با شهرداران مازندران بیان کرد؛ جایی که تمرکز صحبت‌هایش بر توقف روزمرگی، حرکت به سمت نتیجه‌گرایی و تکمیل پروژه‌های معطل‌مانده بود.

نصرتی با اشاره به نبود “ریل مشخص حرکت” در بسیاری از بخش‌ها، گفت: تا زمانی که هدف‌گذاری و انگیزه‌سازی صورت نگیرد، ناچار به حرکت موضوع‌محور هستیم. او از ابلاغ ۱۴ شاخص کلیدی برای خروج از فضای بی‌برنامگی خبر داد.

تکمیل پروژه‌های معطل، خط قرمز دولت

به گفته نصرتی، اولویت دولت تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمامی است که با بودجه‌های ریالی بالا تأمین مالی شده‌اند. او گفت: «پروژه‌ها باید دسته‌بندی شوند؛ آن‌هایی که قابلیت اتمام دارند، در اولویت قرار می‌گیرند و باقی باید در صورت امکان به بخش خصوصی واگذار شوند.»

 پسماند، سوخت جایگزین و بحران انرژی

در ادامه، معاون عمرانی وزیر کشور از وضعیت نامطلوب مدیریت پسماند در استان‌های شمالی، از جمله مازندران، ابراز نگرانی کرد و افزود: تولید سوخت مشتق‌شده از زباله (RDF) راهی برای کاهش ناترازی انرژی است؛ موضوعی که در سال گذشته صنایع کوچک و متوسط را با کمبود ۹۳۰ هزار مترمکعب گاز مواجه کرد.

  تصادفات، آلودگی، مصرف بی‌رویه برق؛ هشدارهای جزئی اما حیاتی

او به افزایش آمار کشته‌های درون‌شهری در تصادفات اشاره کرد و گفت: با اصلاح نقاط حادثه‌خیز تلاش شده آمار کاهش یابد. نصرتی در ادامه گفت: «در مازندران شاهد مصرف غیرمجاز ۳ هزار مگاوات برق هستیم، حتی شنیده شده این برق برای استخراج رمز ارزها نیز استفاده می‌شود.»

 سرمایه‌گذاری و استفاده از ظرفیت‌های مالی

نصرتی با اشاره به بودجه ۱۷۰ همتی شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در سال جاری، از انعقاد تفاهم‌نامه با بانک شهر خبر داد که بر اساس آن، ۲۵ درصد رسوب منابع با سود ۸ درصد به شهرداری‌ها ارائه می‌شود.

او همچنین تاکید کرد آیین‌نامه‌ای برای جذب سرمایه‌گذار تدوین شده که شهرداران می‌توانند پیشنهاد اصلاح آن را ارائه دهند.

 پروژه زباله‌سوز ساری و بررسی عملکردها

او با بیان اینکه سازمان برنامه و بودجه خواستار ارزیابی روند پروژه زباله‌سوز ساری شده، افزود: این پروژه به دلیل اهمیت بین‌شهری، هدفمند بودجه دریافت کرده و باید نتایج مشخصی ارائه دهد.