پنجشنبه / ۱ خرداد / ۱۴۰۴ Thursday / 22 May / 2025
×

اگر یک جست‌وجوی ساده در کانال‌های تلگرامی داشته باشید، با پیشنهادهای عجیب و غریبی برای فروش این سؤال‌ها روبه‌رو می‌شوید. قیمت‌ها هم متنوع است و هر کس تا جایی که بتواند، از سادگی و بی‌اطلاعی خریداران استفاده می‌کند. ادمین یک کانال تلگرامی سؤال تک درس پایه دوازدهم را بین ۵ تا ۱۰ میلیون تومان می‌فروشد و برای کل سؤال‌ها هم بین ۳۵ میلیون تا ۵۰ میلیون تومان را در نظر گرفته است.

فروش سوالات امتحان نهایی در ازای ارز دیجیتال و تتر!
  • کد نوشته: 20392
  • ۱ خرداد
  • 4 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، هر سال قبل از شروع امتحانات نهایی زمزمه‌ها و  شایعات متعددی درباره فروش سؤالات امتحانی شنیده می‌شود.
    به طوری که اگر یک جست‌وجوی ساده در کانال‌های تلگرامی داشته باشید، با پیشنهادهای عجیب و غریبی برای فروش این سؤال‌ها روبه‌رو می‌شوید.  قیمت‌ها هم متنوع است و هر کس تا جایی که بتواند، از سادگی و بی‌اطلاعی خریداران استفاده می‌کند. ادمین یک کانال تلگرامی سؤال تک درس پایه دوازدهم را بین ۵  تا ۱۰ میلیون تومان می‌فروشد و برای کل سؤال‌ها هم بین ۳۵ میلیون تا ۵۰ میلیون تومان را در نظر گرفته است.
    پرداخت پول و خرید این سؤال‌ها هم داستان جالبی دارد؛ بیشتر آنها برای این که نام‌شان فاش نشود، از خریداران یا دانش‌آموزان می‌خواهند از طریق ارز دیجیتال و تتر، معامله خرید سؤال امتحان را انجام بدهند. اما نکته مهم این است که بیشتر این کانال‌ها فقط مدعی فروش سؤال‌های امتحانی هستند و طبق اعلام پلیس فتا، هیچ موردی از فروش سؤالات نهایی کشف نشده است. طبق گفته رئیس پلیس فتا فراجا، تمام وعده‌ها و تبلیغات مطرح‌ شده در این حوزه، صرفاً تبلیغاتی دروغین هستند و هیچ گونه واقعیتی ندارند؛ اطلاعات مربوط به برگزاری امتحانات نهایی، کاملاً محرمانه است و انتشار یا فروش سؤالات پیش از زمان برگزاری امتحان غیرممکن بوده و توسط مراجع ذیربط با جدیت پیگیری می‌شود. مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری هم افشای سؤال‌های امتحانی  را غیرممکن می‌داند. ابراهیم رفیعی در گفت‌وگو با «ایران» در واکنش به شایعاتی که در فضای مجازی منتشر شده، توضیح می‌دهد: «ما چیزی به نام افشای سؤالات امتحان نهایی نداریم و این غیرممکن و محال است، زیرا یک سیستم امنیتی بسیار محکم پشت ارسال سؤال‌ها وجود دارد. سؤال‌های امتحانات نهایی در یک سری سامانه امن قرار می‌گیرد که هرگز امکان انتشار آنها وجود ندارد.»
    او در پاسخ  به این پرسش که چطور برخی کانال‌های تلگرامی و صفحه‌های اینستاگرامی ادعا می‌کنند سؤال‌های امتحانی را در اختیار دارند، بیان می‌کند: «امتحان دانش‌آموزان رأس ساعت ۸ آغاز می‌شود و آنها موظف هستند ۳۰ تا ۴۰ دقیقه قبل از شروع امتحان در حوزه‌ها حضور داشته باشند. هنوز امتحان شروع نشده، دانش‌آموزان در جلسه نشسته‌اند و در حوزه امتحانی بسته می‌شود، آنها آرام آرام آماده می‌شوند که برگه‌هایشان را بگیرند. در این هنگام ممکن است یک خطای انسانی رخ بدهد. من نمی‌گویم صددرصد خطا نداریم اما اینکه قبل از آزمون یا شب قبل از امتحان سؤالات به بیرون درز پیدا کند، محال است.»
    مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری با اشاره به اینکه سؤال‌ها در یک زمان معین به حوزه‌های امتحانی می‌رسد، می‌گوید: «سؤال‌های امتحان نهایی در سامانه‌ای که یک جسم بی‌جان است وجود دارد، در رأس ساعت مقرر قفل این سامانه باز شده وسؤال‌ها به صورت خوشه‌ای در کل کشور در اختیار مدیران مرکز آزمون‌ها و حوزه‌های امتحانی قرار خواهد گرفت، بنابراین تا پیش از امتحان کسی به آن دسترسی ندارد. اما در ساعات نزدیک به ۸ صبح که فرآیند امتحان آغاز می‌شود و در کل کشور چند صد مرکز مشغول برگزاری آزمون هستند، ممکن است یکی دو نفر در این میان تخلف کنند، اما همه کسانی که می‌خواهند امتحان بدهند داخل جلسه هستند و امکان دسترسی به سؤال‌ها را ندارند.»

    تجهیز حوزه‌های امتحانی به سیگنال‌یاب

    اما یک نکته دیگر هم وجود دارد. شاید بعضی از دانش‌آموزان با ترفندهای خاصی با تلفن همراه وارد کلاس و جلسه امتحان شوند و در لحظه بتوانند سؤال‌ها را ببینند. رفیعی در پاسخ به این سؤال که ممکن است خیلی از دانش‌آموزان سؤال‌ها را از کانال‌ها دریافت کنند و سریع به جواب‌ها دسترسی پیدا کنند، می‌گوید: «دانش‌آموزان قبل از آزمون داخل حیاط مدرسه می‌آیند، سپس در حوزه امتحانی بسته و تک تک دانش‌آموزان بازرسی بدنی می‌شوند. ضمن اینکه تمام حوزه‌های امتحانی ما سیگنال‌یاب دارند و اگر کسی گوشی تلفن همراه داشته باشد توسط سیگنال‌یاب‌ها ردیابی و شناسایی خواهد شد.» مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری درباره بازرسی بدنی با راکت‌های الکترونیکی می‌گوید: «در حوزه‌های امتحانی راکت‌های الکترونیکی هم وجود دارد، به ویژه در حوزه‌های دخترانه که پوشش دارند، دانش‌آموزان با راکت بازرسی بدنی می‌شوند، چون ممکن است میان موها یا پشت گوش‌هایشان گوشی تلفن همراه را مخفی کنند. البته این بازرسی بدنی برای دانش‌آموزان پسر هم هست.  ما می‌دانیم که در امنیتی‌ترین حوزه‌ها هم امکان تخلف جود دارد، ولی به همراه داشتن موبایل حتی اگر خاموش باشد، قابل ردیابی است.»

    هر مرکز امتحانی یک پاسگاه معین

    مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری در پاسخ به این سؤال که پلیس فتا در این زمینه چگونه با آموزش و پرورش همکاری می‌کند، می‌گوید: «موضوع امتحانات نهایی در شورای امنیت کشور و شورای تأمین شهرستان‌ها مطرح شده، به این شکل که برای هر حوزه یک پاسگاه معین در نظر می‌گیرند، یعنی رئیس هر حوزه امتحانی می‌داند که یک پاسگاه انتظامی معین آنهاست و اگر هر اتفاقی بیفتد، آنها بلافاصله هماهنگی لازم را انجام می‌دهند. علاوه بر این واحد حراست وزارت آموزش و پرورش برای تمامی حوزه‌ها نیروی حراست در نظر گرفته، البته ممکن است برخی از حوزه‌ها سه تا چهار  ناظر حراستی داشته باشند. این ناظران مسائل امنیتی و الکترونیکی حوزه‌ها را چک می‌کنند و بعد بچه‌ها می‌توانند با خیال راحت وارد جلسه شوند.» رفیعی با بیان اینکه هرگز امکان خطا به صفر نمی‌رسد، می‌گوید: «ما نمی‌گوییم خطا به صفر می‌رسد زیرا در هیچ سیستمی صفر وجود ندارد، بالاخره ممکن است یک درصدی از خطا وجود داشته باشد، اما تمام تدابیر اندیشیده شده تا دانش‌آموزان در یک محیط امن و راحت با یک رقابت جوانمردانه امتحان دهند.» امتحان نهایی پایه یازدهم در تاریخ ۲۹ اردیبهشت شروع شده و ۱۹ خرداد به پایان خواهد رسید. همچنین امتحانات نهایی پایه دوازدهم در تاریخ ۲۸ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۲ خرداد ادامه دارد.

    فروش سوالات امتحان نهایی در ازای ارز دیجیتال و تتر!

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *