مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با بیان این که تاکنون ۱۱۸ هزار زوج نابارور در سامانه بیمه سلامت شناسایی و نشاندار شدهاند، گفت: پوشش تعرفهای هزینه خدمات درمان ناباروری تحت پوشش بیمه سلامت در مراکز دولتی دانشگاهی ۹۰ درصد تعرفه دولتی است.
محمدمهدی ناصحی با اشاره به سیاستهای جمعیتی ابلاغی مقام معظم رهبری و قوانین بودجهای مربوطه اظهار کرد: در راستای بند ۱ سیاستهای کلی جمعیت و با استناد به تبصره ۱۷ قانون بودجه، خدمات درمان ناباروری از سال ۱۴۰۰ وارد تعهدات بیمهای شد و سازمان بیمه سلامت با تهیه و اجرای دستورالعمل خرید راهبردی این خدمات، در جهت حمایت عملی از خانوادهها اقدام کرده است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، با تشریح جزئیات خدمات سازمان متبوع خود در حوزه ناباروری گفت: پوشش تعرفهای هزینه خدمات درمان ناباروری تحت پوشش بیمه سلامت در مراکز دولتی دانشگاهی ۹۰ درصد تعرفه دولتی، در مراکز عمومی غیر دولتی، ۹۰ درصد تعرفه عمومی غیر دولتی و در بخشهای خصوصی ۷۰ درصد تعرفه این بخش تحت پوشش است.
وی ادامه داد: داروها، آزمایشها، تجهیزات پزشکی و خدمات آزمایشگاهی مرتبط با درمان ناباروری نیز با پوشش ۹۰ درصدی ارائه میشوند و حتی ۶۶ قلم دارو و ۷ قلم تصویربرداری نیز در این مجموعه قرار گرفتهاند.
ناصحی تصریح کرد: تمامی زوجین نابارور و مادران باردار فاقد بیمه، با انجام ارزیابی وسع، میتوانند تحت پوشش بیمه سلامت قرار گیرند. این موضوع شامل فرزندان زیر ۵ سال آنها نیز میشود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: هم اکنون ۱۳۹ مرکز درمان ناباروری طرف قرارداد با بیمه سلامت هستند و بیش از ۳۷۲۴ ماما نیز برای مراقبت از مادران باردار با ما همکاری دارند.
وی افزود: تا امروز، ۱۱۸ هزار زوج نابارور در سامانه بیمه سلامت شناسایی و نشاندار شدهاند.
وی تاکید کرد: زایمان طبیعی در مراکز دولتی دانشگاهی کاملاً رایگان است و در سایر مراکز نیز تا ۹۰ درصد هزینهها پوشش داده میشود. همچنین در جهت کاهش زایمانهای غیرضروری، سزارینهای بدون اندیکاسیون از تعهدات بیمهای خارج شدهاند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران افزود: در راستای شفافیت، تمامی کدهای خدمات آزمایشگاه، دارو، تجهیزات پزشکی و تصویر برداری تخصصی ناباروری در سامانههای بیمه سلامت ثبت شده و مدیریت نشان نیز برای تشخیص و هدایت خدمات به بیمهشدگان پیادهسازی شده است.
ناصحی با تاکید بر عزم این سازمان برای اجرای کامل قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت خاطرنشان کرد: هدف اصلی ما کاهش پرداخت از جیب مردم، ارتقاء عدالت در سلامت و فراهمسازی زیرساختهای فرزندآوری برای زوجین جوان است. این مسیر را با برنامهریزی، همکاری با وزارت بهداشت، و پشتیبانی از مراکز درمانی ادامه خواهیم داد.
پریا ابراهیمی
دیدگاهتان را بنویسید