یکشنبه / ۱۴ اردیبهشت / ۱۴۰۴ Sunday / 4 May / 2025
×

بانک تجارت در سال ۱۴۰۳ با ثبت ۹۱۲ همت سپرده، جهش ۷۲ درصدی درآمد کارمزدی و رسیدن به ۲۳.۵ همت و ارتقای نسبت کفایت سرمایه به ۸ درصد، استحکام مالی خود را تثبیت کرد.

عملکرد بانک تجارت؛ از کفایت سرمایه ۸ درصدی تا درآمدکارمزد ۲۳.۵ همتی
  • کد نوشته: 16639
  • ۱۴ اردیبهشت
  • 6 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • به گزارش اقتصاد آنلاین، محمود صفرزاده، مدیر مالی بانک تجارت  در نشست خبری برنامه «یک‌شنبه یک ناشر» شرکت بورس و اوراق بهادار با اشاره به عملکرد مالی این بانک در سال‌های اخیر اظهار داشت: مجموع سپرده‌های بانک در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۶۱۸ همت بود، در سال ۱۴۰۲ به ۷۵۲ همت رسید و در سال ۱۴۰۳ با رشد ۲۱ درصدی نسبت به سال قبل به ۹۱۲ همت افزایش یافت.

    وی افزود: سپرده‌های جاری که متضمن سودآوری بانک است و موجب کاهش هزینه‌های ما می‌شود، در سال ۱۴۰۱ از ۲۱۳ همت، با رشد ۷ درصدی به ۲۲۷ همت در سال ۱۴۰۲ و با رشد ۲۰ درصدی به ۲۷۲ همت در سال ۱۴۰۳ رسید. این امر مارجین مدنظر بانک را حفظ کرده است.

    عملکرد بانک تجارت؛ از کفایت سرمایه ۸ درصدی تا درآمدکارمزد ۲۳.۵ همتی

    تعهدات و درآمدهای کارمزدی

    محمود صفرزاده با تاکید بر جایگاه این بانک در سیستم بانکی کشور گفت: همیشه بانک تجارت در مجموع ایجاد تعهدات به عنوان بانک اول در سیستم بانکی شناخته می‌شد. در سال ۱۴۰۱ تعهدات اعتباری ارزی و ریالی ۱۱۳ همت، در سال ۱۴۰۲ به ۱۲۳ همت و در سال ۱۴۰۳ به ۱۲۴ همت رسید.

    عملکرد بانک تجارت؛ از کفایت سرمایه ۸ درصدی تا درآمدکارمزد ۲۳.۵ همتی

    وی ادامه داد: در ضمانت‌نامه‌های ارزی و ریالی نیز رشد بسیار خوبی داشتیم. مجموعه تعهدات ضمانت‌نامه‌های ارزی و ریالی در سال ۱۴۰۱، ۲۴۵ همت، در سال ۱۴۰۲، ۳۶۹ همت و در سال ۱۴۰۳ به ۴۸۲ همت افزایش یافت.

    وی همچنین به رشد چشمگیر درآمدهای کارمزدی اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۱ مجموع درآمدهای کارمزدی حدود ۷.۷ همت بود، در سال ۱۴۰۲ به ۱۳.۷ همت و در سال ۱۴۰۳ به حدود ۲۳.۵ همت رسید که با رشد ۷۲ درصدی همراه بوده است. این رشد به‌ویژه در درآمدهای غیرمشاع که می‌تواند درآمد باثباتی را تضمین کند، بسیار حائز اهمیت است.

    عملکرد بانک تجارت؛ از کفایت سرمایه ۸ درصدی تا درآمدکارمزد ۲۳.۵ همتی

    وی افزود: نسبت درآمدهای کارمزدی به کل درآمدها نیز رشد داشته است؛ در سال ۱۴۰۱ این نسبت ۹.۱ درصد، در سال ۱۴۰۲ به ۹.۸ درصد و در سال ۱۴۰۳ به ۱۲.۷ درصد افزایش یافته است.

    معاون مدیرعامل بانک تجارت در ادامه نشست خبری برنامه «یک‌شنبه یک ناشر» شرکت بورس و اوراق بهادار به تشریح دستاوردها و برنامه‌های این بانک پرداخت و از رشد چشمگیر سرمایه، سودآوری پایدار و مدیریت ریسک‌های مالی خبر داد.

    به گفته مجید دارابی، این بانک در سال گذشته از دو محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها و سود انباشته اقدام به افزایش سرمایه کرد. وی اظهار داشت: سرمایه بانک از ۲۲۳ هزار میلیارد ریال در پایان سال ۱۴۰۱ به یک میلیون و ۴۸۰ هزار میلیارد ریال در پایان سال ۱۴۰۳ بالغ شد که تقریباً رشدی ۶.۵ برابری داشته است.

    وی افزود: نسبت کفایت سرمایه که پنج سال پیش منفی بود، اکنون به بالای ۸ درصد رسیده و طبق برنامه، در دو سال آینده به ۱۰.۵ درصد و در چهار سال آینده به ۱۳.۵ درصد، مطابق با استانداردهای بین‌المللی، خواهد رسید.

    دارابی همچنین به مزایای مالیاتی این افزایش سرمایه اشاره کرد و گفت: با این افزایش سرمایه، از مزایای مالیاتی قابل توجهی بهره‌مند شدیم و اصلاح ساختار مالی بانک با موفقیت انجام شد.

    عملکرد بانک تجارت؛ از کفایت سرمایه ۸ درصدی تا درآمدکارمزد ۲۳.۵ همتی

    حفظ و رشد ارزش بازار وتجارت

    معاون مدیرعامل این بانک اظهار کرد: سال گذشته ارزش سهام بانک تجارت ۱۳۷۸ ریال بود، اما با وجود افزایش سرمایه، اکنون به ۵۹۱ ریال رسیده که نشان‌دهنده رشد تقریباً دو برابری ارزش سهام در یک سال است.

    وی افزود: در سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۲۰۰ هزار میلیارد ریال ذخیره گرفتیم که در نوع خود بی‌نظیر است. همچنین مجامع بانک در چند سال اخیر به موقع در خردادماه برگزار شده و سود سهام بلافاصله پس از مجمع، ظرف یک ماه تقسیم شده است.

     

    وصول مطالبات دولتی و برنامه‌های آتی

    دارابی اعلام کرد: در دو سال گذشته حدود ۳۵۰ هزار میلیارد ریال از مطالبات دولتی و شهرداری‌ها وصول شده که تنها ۲۷۰ هزار میلیارد ریال آن مربوط به سال گذشته و سال قبل‌تر است.

    وی افزود: مطالبات ثبت‌شده در دفاتر بانک حدود ۸۰۰ هزار میلیارد ریال است که برای آن ذخیره لازم در نظر گرفته‌ایم، اما با مذاکرات در جریان با وزارتخانه‌ها، از جمله وزارت نیرو، انتظار داریم رقم وصول‌شده بسیار بیشتر از این باشد.پیگیری‌های ما برای وصول مطالبات ادامه دارد و با توجه به استحکام مالی دولت، امیدواریم بتوانیم این ارقام را به‌طور کامل وصول کنیم.

     

    جایگاه بین‌المللی و چالش‌های پیش‌رو

    مجید دارابی با تاکید بر جایگاه این بانک در مبادلات بین‌المللی اظهار داشت: «بانک تجارت بانک اول در مبادلات بین‌المللی هست و سعی می‌کنیم این جایگاه رو حفظ بکنیم. ما پیگیری‌های مختلفی کردیم که شعب کشورهای خارجی خود را راه‌اندازی کنیم که انشاءالله با حل شدن مشکلاتی که وجود داره و گسترده شدن معاملات بین‌المللی، بانک تجارت بتواند در این مورد هم سلامت باشه.

    وی درباره چالش‌های موجود گفت: «رقابت فزاینده با حضور فین‌تک‌ها می‌تواند خودش یک رقابت ایجاد کند که ما هم در این زمینه حضور پیدا کردیم و اقدامات خوبی انجام دادیم.

    رعایت قوانین و مقررات پیچیده و تغییرات مداوم در سیاست‌های مالی وپولی کشور و تسهیلات تکلیفی و تناسب آن با منابع بانک جزو چالش‌های اصلی هستند که باید به‌عنوان دستور بالاسری انجام دهیم.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *