به گزارش اکوایران، با توجه به دستور رئیس‌جمهوری مبنی بر توقف پروژه پتروشیمی میانکاله، وزارت جهاد کشاورزی باید ورود کرده و زمین باز پس گرفته شود.

ابوالفضل رئوفی، مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مدیرکل دفتر محیط زیست و توسعه پایدار این وزارتخانه، در این‌باره به خبرنگار مهر گفت: فرآیند بازپس‌گیری زمین مطابق با ضوابط اداری در حال انجام است. برای تعیین‌تکلیف این موضوع، سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران درخواست رسمی برای برگزاری جلسه کمیسیون ماده ۲۱ به استانداری مازندران ارسال کرده است. در این جلسه، با رعایت قوانین و مقررات لازم تصمیم‌گیری و اقدامات بعدی انجام خواهد شد.

رئیس‌جمهوری دستور توقف پروژه را صادر کرده و این موضوع با جدیت در حال پیگیری است. رئوفی همچنین به اهمیت توسعه پایدار اشاره کرد و گفت: حفظ منابع طبیعی و انتقال آن به نسل‌های آینده مسئولیت اجتماعی ما است و باید در این زمینه با جدیت عمل کنیم.

روند واگذاری زمین به پروژه‌ها

طبق قانون، اراضی برای واگذاری ابتدا توسط سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور که زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی است، ارزیابی می‌شود. پس از این ارزیابی، زمین به سازمان امور اراضی از دیگر زیرمجموعه‌های وزارت جهاد کشاورزی منتقل می‌شود. در این مرحله، سازمان امور اراضی پس از دریافت مجوزهای لازم از سازمان‌های مختلف از جمله سازمان محیط زیست مبنی بر عدم آسیب‌زا بودن طرح، زمین را به صورت موقت به سرمایه‌گذار واگذار می‌کند. اگر پروژه به خوبی پیش برود، قرارداد واگذاری کامل در ادامه انجام می‌شود.

مناقشه جدید و مخالفت سازمان محیط زیست با آغاز عملیات اجرایی

پروژه پتروشیمی میانکاله امروز به موضوع مناقشه‌ای تبدیل شده و انتقادهای زیادی را به همراه داشته است. در تاریخ سوم تیر ۱۴۰۲، اخباری مبنی بر فنس‌کشی محدوده و آغاز فعالیت‌های ساختمانی در این زمین منتشر شد. این در حالی است که طبق بند «غ» ماده ۳۸ قانون برنامه ششم توسعه، هر فعالیت کوچکی مانند فنس‌کشی نیز به منزله آغاز عملیات اجرایی پروژه است و مغایر با ضوابط محیط زیستی است، بنابراین سازمان حفاظت محیط زیست با آن مخالفت کرده است. همچنین، بر اساس آخرین مکاتبات قوه قضائیه، زمین مربوطه باید به حالت قبل بازگردد.