اکوایران:اعضای شورای اسلامی شهر تهران در جلسه اخیر شورا به شدت از عملکرد شهرداری تهران انتقاد کردند. مهدی اقراریان، رئیس کمیته نظارت شورا، خواستار ارزیابی دقیق وعدهها و اقدامات شهردار طی چهار سال گذشته شد و تأکید کرد که در صورت عدم تحقق تعهدات، تغییر شهردار باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین نرجس سلیمانی و سوده نجفی از مشکلات نظارتی، تأخیر در اجرای برنامههای محیط زیستی و انتصابات غیرقانونی انتقاد کرده و خواستار اصلاحات فوری در فرآیندهای شهرداری شدند.
مهدی اقراریان، رئیس کمیته نظارت شورای شهر تهران، در صحن علنی شورا خطاب به شهردار تهران تذکری مهم داد و خواستار ارزیابی دقیق وعدهها و تعهدات شهردار طی چهار سال گذشته شد. وی با اشاره به تمدید دوره شورای ششم به مدت ۱۰ ماه، تاکید کرد که شهردار باید مطابق با تعهدات خود عمل کند و در صورت عدم تحقق این وعدهها، تغییر شهردار در مدت باقیمانده باید مورد توجه قرار گیرد.
مهدی اقراریان، رئیس کمیته نظارت شورای اسلامی شهر تهران، در جلسه امروز شورا و در تذکری خطاب به شهردار تهران اظهار کرد: «با توجه به تمدید ۱۰ ماهه دوره شورای ششم و در پی حادثه تلخ سقوط بالگرد رئیسجمهور، این تمدید یک استثنا است و اصل بر این است که دوره شوراها و شهرداران برای یک دوره چهار ساله باشد. به همین دلیل، باید مسئله تمدید دوره شهردار به طور دقیق تعیین تکلیف شود.»
وی ادامه داد: «طبق ماده ۸۰ قانون شوراها، انتخاب شهردار برای مدت چهار سال انجام میشود و این مسئله که با تمدید دوره شوراها، دوره شهردار هم تمدید میشود، نیازمند بررسی دقیق حقوقی است.» اقراریان همچنین خواستار ارزیابی عملکرد شهردار تهران در دوره چهار سالهای که تا کنون گذشته، شد و تاکید کرد: «امروز روز ارزیابی اقدامات شهردار است و باید بر اساس وعدهها و تعهداتی که ایشان دادهاند، عملکرد ایشان بررسی شود.»
رئیس کمیته نظارت شورا در ادامه گفت: «شهرداری تهران در زمینههای مختلف فعالیتهایی انجام داده است، اما فاصلهای بین آنچه که در رسانهها به عنوان دستاوردهای شهرداری مطرح میشود و واقعیتهای موجود وجود دارد. برخی اقدامات مثبت بوده، اما در مواردی دیگر، شاهد تحقق وعدهها نبودهایم.»
وی افزود: «در صورتی که در این دوره شهردار تهران نتواند به تعهدات خود عمل کند، باید امکان تغییر شهردار برای مدت باقیمانده فراهم شود تا در صورت نیاز، شهر به مسیر درست خود بازگردد.»اقراریان از شهردار تهران خواست تا اقدامات و وعدههای خود را به طور شفاف به شورا ارائه دهد و از اعضای شورا خواست که با توجه به تجربههای گذشته، عملکرد شهردار را به طور دقیق ارزیابی کنند.
نرجس سلیمانی، رئیس کمیسیون نظارت شورای شهر تهران،هم در جلسه شورا از مشکلاتی که در شهرداری تهران بهویژه در نواحی مختلف وجود دارد، سخن گفت و تأکید کرد که عدم اجرای صحیح احکام قانونی و معلق نگه داشتن مسئولیتها، موجب اختلال در سازمان و کاهش بهرهوری شده است. وی با اشاره به مشکلات نظارتی و حراستی، از تأکید بر لزوم تعیین تکلیف مسائل حقوقی و قانونی قبل از انتصاب افراد در پستها سخن گفت و از چمران خواست که برای رفع این مشکلات اقدامات فوری انجام دهد.
سلیمانی همچنین در مورد طرح تحقیق و تفحص از سازمان املاک و درخواست حسابرسی ویژه از شرکت همشهری نیز هشدار داد و گفت که برخی مسائل در شهرداری به دلیل تأخیر در رسیدگی و کش دادن زمان، بهجای اصلاح، به معضلاتی جدی تبدیل شده است.
وی از نحوه عملکرد هیئت رئیسه شورا و روند بررسی طرحها انتقاد کرد و بر لزوم سرعت بخشی به پیگیریهای قانونی در شهرداری تأکید کرد. سلیمانی افزود که در حالی که قوانین روشن است، تأخیر در اجرای آنها نشاندهنده ضعف در مدیریت است. او همچنین به ناکامی در پیگیری طرح سوال ماده ۸۳ از شهرداری تهران اشاره کرد و گفت که شهردار تهران بهطور غیرقانونی به مدت سه ماه از پاسخگویی به سوالات شورا اجتناب کرده است.سلیمانی ابراز امیدواری کرد که با اصلاحات در فرایندهای شهرداری، شاهد کاهش مشکلات و افزایش شفافیت در سیستم شهرداری باشیم.
سوده نجفی عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در سیصد و هجدهمین جلسه شورا خطاب به شهرداری اظهار داشت: تذکر امروز بنده تکرار تذکر ۳۰ اردیبهشت سال گذشته است که در خصوص مصوبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ شورای اسلامی شهر تهران می باشد. در این مصوبه شهرداری ملزم شده است تا برنامه جامع پیشگیری و کاهش آسیب پذیری و سازگاری با تغییرات اقلیم شهر تهران را ارائه کند اما متاسفانه این برنامه بعد از چندین سال هنوز ارائه نشده در حالی که شهرداری موظف بود ۴ ماه بعد از تصویب آن در قالب لایحه ای برنامه خود را به شورای شهر ارائه کند. شهرداری در پاسخی که سه ماه بعد به تذکر سال گذشته بنده داشته عنوان کرده که پیش نویس لایحه تهیه شده اما هنوز این موضوع به شورای اسلامی شهر تهران ارائه نشده است.
وی ادامه داد: با توجه به تغییرات اقلیمی و محیط زیستی که امروز کشور و شهر تهران با آن رو به رو است باید برنامه و اقدامات جدی در این زمینه از سوی نهادهای مربوطه و شهرداری تهران ارائه شود تا شهر و شهروندان در تغییرات اقلیمی آسیب کمتری ببینند.
نجفی خاطر نشان کرد: این مصوبه مربوط به این دوره نیست اما کوتاهی در این دوره صورت گرفته که با توجه به افزایش روز افزون تغییرات اقلیمی به ویژه در نوع بارش و گرمایش هوای شهر تهران از شهرداری انتظار میرود تا نسبت به ارائه این طرح ها که موجب کاهش تغییرات شود اقدام نماید. مسئله کمبود آب در کشور و شهر تهران موضوع جدی است و برنامه ها و اقداماتی در زمینه تغییرات اقلیمی و محیط زیستی می تواند کمک کننده باشد.
رئیس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اهمیت امنیت مواد غذایی و نان گفت: نکته دیگر که لازم می دانم با توجه به این که امروز روز گندم و نان است اشاره کنم مسئله امنیت آب و مواد غذایی و نان است که علی رغم اهمیت فراوانی که دارد؛ توجه کمتری به آن شده است. متأسفانه امروز شاهد هستیم که در آبیاری زمینهای کشاورزی برخی از مناطق شهر تهران از آب فاضلاب استفاده می شود. اگر این موضوع مدیریت نشود؛ می تواند مشکلاتی به همراه داشته باشد و سبب بروز بحران های غیرقابل پیش بینی در آینده شود. سلامت خاک، سلامت آب و سلامت نان به عنوان عناصر اصلی در تامین نیاز مردم به غذا بسیار پر اهمیت است و باید حساسیت های لازم در این زمینه مد نظر قرار گیرد. از شهرداری تهران و وزارت بهداشت انتظار می رود تا نسبت به این موضوع توجه لازم را داشته باشند.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در پایان با انتقاد از برخی از انتصابات غیرقانونی در شهرداری تهران گفت: تذکر بعدی بنده در خصوص برخی از انتصابات در شهرداری تهران است که شرایط لازم برای احراز این مسئولیت را نداشتند. توصیه می کنم سرمایه اجتماعی شهرداری که همین کارکنان و پرسنل خدوم هستند را نادیده نگیرید چون در ملاقات هایی که با کارکنان داریم بی انگیزگی در بین آنها موج می زند.
دیدگاهتان را بنویسید