به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از شفقنا، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به دلیل وقوع خاموشیهای مکرر و طولانی مدت برق در سال گذشته، باطریهای مورد استفاده در دکلهای مخابراتی سراسر کشور به شدت آسیب دیدهاند، گفت:« در صورت عدم تعویض این باطریها تا قبل از فصل بهار، در تابستان با بروز هر گونه قطعی برق، احتمال قطعی گسترده خطوط مخابراتی و اینترنتی در نقاط مختلف کشور هم وجود خواهد داشت.»
فرهاد شهرکی، ضمن اشاره به ناترازی انرژی در کشور، گفت:« رشد بالای مصرف انرژی و عدم توسعه متناسب اکتشافات و مخازن، دو عامل اصلی ناترازی هستند. این مساله تا حدودی به تحریمها هم مرتبط است؛ اما عدم برنامهریزی صحیح در حوزه انرژی از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ نقش مهمتری در ایجاد این ناترازی داشته است. جبران این کمبود در کوتاهمدت هم امکانپذیر نیست؛ بنابراین تنها راه حل، بهینهسازی مصرف انرژی است.»
وی در ادامه افزود:« در دههی گذشته، علیرغم رشد ۵ تا ۷ درصدی سالانهی مصرف برق، تامین برق مورد نیاز کشور با مشکل مواجه بوده است. در پیک مصرف امسال، کمبود حدود ۲۰ هزار مگاوات برق داشتیم که پیشبینی میشود این کمبود در سال جدید به ۲۴ تا ۲۵ هزار مگاوات برسد. با این حال، تلاشهایی برای استفاده از نیروگاههای تجدیدپذیر جهت جبران بخشی از این ناترازی صورت گرفته است.»
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از عوامل اصلی ناترازی انرژی، راندمان پایین نیروگاهها و تجهیزات است، گفت:« تحریمها در این زمینه نقش زیادی داشته است و مانع از بهروزرسانی و خرید قطعات مورد نیاز شدهاند. با این حال، پتانسیل بالای ایران در انرژیهای تجدیدپذیر بادی و خورشیدی میتوانست بخشی از این مشکل را در دههی گذشته حل کند؛ اما عدم سرمایهگذاری مناسب در این حوزه، منجر به تشدید ناترازی شده و جبران آن در کوتاهمدت امکانپذیر نیست.»
آقای شهرکی نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت دکل های مخابراتی به دلیل قطعی مکرر برق، اظهار داشت:« به دلیل وقوع خاموشیهای مکرر و طولانی مدت برق در طول سال گذشته، باطریهای مورد استفاده در دکلهای مخابراتی سراسر کشور به شدت آسیب دیدهاند. این آسیب به دلیل عدم شارژ کامل و کافی باطریها در زمانهای طولانی قطع برق ایجاد شده است. همچنین، کیفیت پایین باطریهای مورد استفاده نیز این مشکل را تشدید میکند. در صورت عدم تعویض این باطریها تا قبل از فصل بهار، در تابستان با بروز هر گونه قطعی برق، احتمال قطعی گسترده خطوط مخابراتی و اینترنتی در نقاط مختلف کشور وجود خواهد داشت.»
وی افزود:« شرکتهای تولیدکننده باطری در کشور، به لحاظ فناوری و کیفیت تولید، برای شرایط خاص مانند خاموشیهای طولانیمدت، آمادگی کافی ندارند. علاوه بر این، آب و هوای گرم کشور نیز راندمان باطریها را کاهش میدهد. از طرفی، باطریهای پیشرفته مورد نیاز نیز در داخل کشور تولید نمیشود بنابراین، در کنار ناترازی انرژی، احتمال قطعی گسترده خطوط تلفن همراه نیز وجود دارد.»
آقای شهرکی با اشاره به کم آبی در سال آینده، گفت:« بدون صرفهجویی در مصرف آب، مشکلات جدی کمآبی در کشور تشدید خواهد شد. عمق چاهها در بسیاری از مناطق به ۲۰۰ متر رسیده که نشاندهنده بحران جدی و ورشکستگی منابع آبی زیرزمینی است. علاوه بر این، چاههای غیرمجاز به طور روزانه هزاران مترمکعب آب را برای تولید محصولاتی با ارزش اقتصادی پایین مصرف میکنند، به طوری که هزینه استخراج و پمپاژ آب بسیار بیشتر از ارزش محصول نهایی است.»
وی در پایان خاظرنشان کرد:« در حوزه حکمرانی آب و انرژی، ترکیبی از تحریمها، مدیریت ضعیف و کمبود صرفهجویی، وضعیت بسیار پیچیده و بغرنجی را ایجاد کرده است. برای حل این مشکل، باید برنامهریزی دقیقی برای صرفهجویی و استفاده از پتانسیلهای داخلی انجام شود؛ اما حجم مشکلات انباشته به گونهای است که حل آنها در کوتاهمدت، امری غیرممکن به نظر میرسد.»
۵۸۳۲۳
دیدگاهتان را بنویسید