رضا عیوضلو معاون نظارت بر نهادهای مالی بورس از عرضه اولیه سحرخیز در فرابورس بعد از رفع موانع خبر داد.
به گزارش اقتصاد آنلاین، فرهاد سحرخیز، موسس شرکت سحرخیز، در نشست خبری این شرکت اظهار داشت: پیوند مجموعه ما با بازار سرمایه به سال ۹۶ بازمیگردد، زمانی که اولین انبار بورس در مشهد افتتاح شد. از همان لحظه، استراتژی ما امتداد مسیری بود که پیشتر در کسبوکارمان دنبال کرده بودیم. هدفمان ایجاد انباری بود که شایسته نام سحرخیز و اتفاقاتی باشد که باید در تداوم آن رخ دهد؛ انباری که شاخص و قابل اعتماد باشد.
وی افزود: این مهم محقق نمیشد مگر با همکاری، راهنمایی و حمایتهای ارزشمند دوستان در بورس کالا که اعتقاد راسخی به ایجاد این انبارها و زیرساختهای کارآمد داشتند. این حمایتها به ما کمک کرد تا ابزارهایمان را بهتدریج تکمیل کنیم.
سحرخیز در ادامه به مشکلات حوزه زعفران اشاره کرد و گفت: متاسفانه در سالهای اخیر، حوزه زعفران وضعیت مطلوبی نداشت و زحمات کشاورزان به دلیل نبود مکانیزمهای مناسب در زنجیره کسبوکار به نتیجه مطلوب نمیرسید. بهتدریج انبارهای بورس جا افتادند و نیاز به ابزار جدیدی احساس شد. اما باید اذعان کنیم که این صندوق به نوعی شمشیری دولبه است. از یک سو، نمیتوانیم تاثیرگذاری لازم را در تصمیمگیریهای صندوق داشته باشیم، اما از سوی دیگر، عملکرد مثبت یا منفی آن به نام مجموعه سحرخیز نوشته میشود، زیرا انتظارات جامعه کشاورزی، فعالان بازار سرمایه و حتی سیاستگذاران کشور از ما بالاست.
سحرخیز ادامه داد: به همین دلیل قصد داریم این موضوع را در سازمان بورس بازنگری کنیم تا ببینیم آیا این مسیر به سود مجموعه است یا خیر. در غیر این صورت، ترجیح میدهیم این مسئولیت را به دوستانی واگذار کنیم که بتوانند با نام دیگری این مسیر را بهدرستی ادامه دهند.
موسس شرکت سحرخیز در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت عرضه اولیه عمومی (IPO) اشاره کرد و گفت: یکی از انگیزههای ما برای عرضه اولیه، ادای دین به برند سحرخیز و مشارکت مردم در این مسیر بود. امیدواریم روزی فرا برسد که با افتخار بگوییم در این مملکت برندی خلق کردهایم که ۹۰ سال عمر دارد.
وی همچنین از همکاریهای اخیر با ارکان بازار سرمایه خبر داد و افزود: تابستان ۱۴۰۲ جلسه بسیار خوبی با ارکان محترم بازار سرمایه در اتاق بازرگانی برگزار کردیم و تفاهمنامههایی امضا شد. خوشبختانه این همکاریها در نمایشگاه و همایش اخیر که به نظرم اتفاق بزرگی بود، ادامه یافت. تصمیم برگزاری این رویداد از پارسال گرفته شد و امروز خوشحالیم که میزبان دوستان در سطح ملی هستیم.
سهیل مهرآمیز، مدیرعامل شرکت سحرخیز، در ادامه نشست خبری این شرکت اظهار داشت: ناترازی انرژی مستقیما بر تولید اثر میگذارد و نمیتوان انتظار داشت ترازهای مالی سودهای قابل تقسیم مناسبی ارائه دهند. وقتی فعالان بازار سرمایه بهعنوان ضامن سیاستهای دولت در بخش سهامداری عمل میکنند، نابسامانیهای موجود و آینده بازار، سهامداران را مطالبهگرتر خواهد کرد.
وی ادامه داد: سازمان بورس و اوراق بهادار هم نقش ارائه خدمات در حوزه حاکمیت و هم نقش اقتدارآمیز دارد. اگر بخش خصوصی بخواهد بهتنهایی مسئله ناترازی انرژی را حل کند، گمان نمیکنم موفقیتی کسب کند. این موضوع نیازمند ارادهای جمعی در دولت است و این اراده نباید صرفا در وزارت نیرو متمرکز باشد.
وی در پایان به تصمیم راهبردی شرکت سحرخیز برای ورود به بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: گروه کشاورزی صنعتی زعفران سحرخیز، کسبوکاری خانوادگی با بیش از ۹۰ سال سابقه است. امروز، مالکان این مجموعه در تصمیمی راهبردی، اتصال کشاورزان و مردم به زنجیره تامین را از طریق ورود به بازار سرمایه دنبال میکنند. کسبوکاری خانوادگی میتوانست بدون حضور در حوزه عمومی ادامه یابد، اما این حوزه ضمن مزایا، محدودیتهایی نیز دارد. این اعتماد به حاکمیت و ورود به عرضه عمومی باید پاس داشته شود تا بتوانیم برای ایران عزیز، اقتصادی پویا و پایدار ایجاد کنیم.
رضا عیوضلو، معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار، در ادامه نشست خبری شرکت سحرخیز اظهار داشت:چندین سال از راهاندازی انبارهای بورس در حوزه کشاورزی میگذرد و میتوان گفت این انبارها ارزش افزوده قابل توجهی به صنعت کشاورزی، بهویژه زعفران، افزودهاند. این اقدام در استانداردسازی محصول اثرگذار بوده و حتی به بخش تولید نیز رسیده است. کشاورزان اکنون در برداشت و نگهداری محصول دقت بیشتری دارند و این موضوع کیفیت کلی صنعت را ارتقا داده است.
عیوضلو با قدردانی از تلاشهای بورس کالا و شرکتهای فعال در این حوزه گفت: رشد بخش کشاورزی از این جهت اهمیت دارد که آثار آن بهسرعت در سفرههای مردم نمایان میشود.
از تولید توسط کشاورز تا توزیع که با افراد مختلفی در ارتباط است، پیشرفت این بخش بهطور مستقیم در زندگی مردم اثر میگذارد. به همین دلیل، رشد کشاورزی برای اقتصاد کشور مسئولیت بزرگی به همراه دارد.
وی ادامه داد: به شخصه اعتقاد دارم فرصتهای سرمایهگذاری بسیار خوبی در حوزه ایجاد ارزش افزوده در بخش کشاورزی وجود دارد. این ارزش افزوده از تولید تا مصرف میتواند هم سطح تولیدات را افزایش دهد و هم رضایت تولیدکننده و مصرفکننده را به همراه داشته باشد. امیدوارم سرمایهگذاری در این حوزه روزبهروز افزایش یابد، زیرا هر جا ارزش افزوده قابل توجهی وجود داشته باشد، سرمایهگذاری جذابتر خواهد بود.
عیوضلو در ادامه به چالش ارزشگذاری برندها اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعات پیچیده در بازار سرمایه، ارزشگذاری برند است. دیدگاهی وجود دارد که همه چیز در جریانهای نقدی خلاصه میشود و ارزش برند در میزان تولید، فروش و قیمت مصرفی نمود پیدا میکند. اما دیدگاه غالب این است که ارزشگذاری برند نیازمند توجه ویژه نهادهای مربوطه است. ما امیدواریم نهادهای ارزشگذار روی استانداردسازی این حوزه بیشتر کار کنند.
دیدگاهتان را بنویسید