سه شنبه / ۲۳ اردیبهشت / ۱۴۰۴ Tuesday / 13 May / 2025
×

به گزارش اقتصادآنلاین، شاخص‌کل بورس تهران با عبور از مرز ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد، رکورد تاریخی جدیدی به ثبت رساند. در همین راستا، محمد غفوری، کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌وگو با اقتصاد آنلاین ضمن تحلیل شرایط اخیر بازار، از تأثیر اخبار سیاسی، ورود نقدینگی، و صنایع پیشرو در روزهای آینده سخن گفت.

رکورد تاریخی بورس در سایه اخبار سیاسی / چشم‌انداز مثبت بازار با تمرکز بر سهام کوچک و صنعت پالایشی
  • کد نوشته: 18558
  • ۲۳ اردیبهشت
  • 1 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • به گزارش اقتصادآنلاین، امروز شاخص‌کل بورس تهران با عبور از مرز ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد، رکورد تاریخی جدیدی ثبت کرد. در همین راستا محمد غفوری، کارشناس بازار سرمایه با اشاره به رکوردشکنی اخیر بازار سرمایه به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: در روز‌های اخیر و پس از تزریق اخبار مثبت مربوط به دور چهارم مذاکرات سیاسی، شاخص کل بورس توانست جانی دوباره بگیرد. اگرچه بازار پیش از آن، چند روزی فضای منفی را تجربه کرده بود، اما با بازگشت روند مذاکرات، بازار مجدداً در مسیر رشد قرار گرفت. هم‌زمان با افزایش قیمت دلار، بورس نیز تحت تأثیر خبر‌های سیاسی، به نوعی خبرمحور شده و نوسان آن ناشی از جریان اخبار است.

    او ادامه داد: در شرایط فعلی، تصمیم‌گیری در بازار دشوار شده است، اما با انتشار اخبار مثبت و ورود نقدینگی جدید، شاخص بورس رکورد‌های جدیدی ثبت کرده است. این روز‌ها شاهد ورود نقدینگی حدود ۵ هزار میلیارد تومانی به بازار هستیم؛ همچنین ارزش صف‌های خرید در محدوده ۱۵ هزار میلیارد تومان قرار دارد؛ اعدادی که در ماه‌های گذشته کمتر مشاهده شده‌اند. درواقع بازار در واکنش به همین اخبار، توانسته رکورد‌های بی‌سابقه‌ای را به ثبت برساند. اگر این اخبار به مرحله اجرا برسند، قطعاً فضای بهتری در انتظار بازار خواهد بود.

    بازار سرمایه؛ فرصت مغفول اقتصاد کشور

    این کارشناس بازار سرمایه در ادامه افزود: همان‌طور که پیش‌تر هم اشاره کرده‌ام، بازار سرمایه یکی از پرپتانسیل‌ترین بازار‌های مالی در شرایط فعلی کشور می‌تواند باشد. این بازار می‌تواند نقش مهمی در تحقق شعار سال یعنی سرمایه‌گذاری در تولید ایفا کند. از سال ۱۳۹۷، با بازگشت تحریم‌ها، شاهد خروج سرمایه‌گذاران خارجی از بازارسرمایه بودیم. در حال حاضر، مجموع سرمایه خارجی فعال در بورس ایران نیز پایین است. اگر مسیر جذب سرمایه‌گذار خارجی دوباره باز شود، این خود می‌تواند یکی از مهم‌ترین اتفاقات مثبت برای بازار باشد.

    غفوری همچنین تأکید کرد: حال بازار سرمایه رابطه مستقیمی با حال تولید دارد. اگر وضعیت بازار خوب باشد، سرمایه‌گذاری در تولید نیز جان می‌گیرد. البته نااطمینانی‌هایی در فضای اقتصاد و سیاست خارجی همچنان وجود دارد، اما هرچه از این ابهام‌ها کاسته شود، بازار سرمایه با توجه به ظرفیت‌هایی که دارد، می‌تواند رشد‌های قابل‌توجهی را تجربه کند.

    کدام گروه‌ها لیدر بازار خواهند بود؟

    محمد غفوری همچنین به صنایعی که می‌توانند در روز‌های آینده به لیدر بازار تبدیل شوند اشاره کرد و گفت: یکی از گروه‌هایی که به‌طور خاص مورد توجه قرار گرفته، صنعت پالایشی است. اخبار منتشرشده پیرامون اصلاح دستورالعمل قیمت‌گذاری وزارت نفت، باعث شده چشم‌انداز سودآوری این گروه بهبود یابد. به‌ویژه، بهبود در کرک اسپرد می‌تواند بر EPS و سودسازی شرکت‌های پالایشی تأثیر مثبت بگذارد.

    او همچنین گفت: با این حال، تمرکز اصلی من همچنان بر سهام کوچک و متوسط و پرپتانسیل است. بازار هنوز در این بخش به طور کامل ورود نکرده و فضا برای رشد وجود دارد. سرمایه‌گذارانی که تجربه و دانش کافی دارند، می‌توانند مستقیماً وارد این حوزه شوند. برای سایر افراد نیز ابزار‌هایی مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری وجود دارد تا بتوانند به صورت غیرمستقیم در این سهام مشارکت کنند.

    محمد غفوری در پایان گفت: با وجود رشد شاخص و ثبت رکوردها، بازار همچنان فرصت‌های جذابی، خصوصاً در بخش شرکت‌های کوچک و متوسط، در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌دهد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *