سه شنبه / ۱۲ فروردین / ۱۴۰۴ Tuesday / 1 April / 2025
×

شرکت لیزینگ رازی، با نماد «ولراز»، یکی از شرکت‌های فعال در حوزه لیزینگ در ایران است.

صعود شگفت انگیز رازی در ۱۴۰۳
  • کد نوشته: 10281
  • ۱۰ فروردین
  • 5 بازدید
  • بدون دیدگاه
  •  به گزارش اقتصاد آنلاین، در ادامه، نگاهی به عملکرد و تحولات اخیر این شرکت خواهیم داشت:

    عملکرد مالی 

    شرکت لیزینگ رازی طی دوره ۵ ماهه منتهی به پایان اسفند ماه ۱۴۰۳رشد فعالیت بسیار خیره‌کننده‌ای را از خود نشان داده است. این رشد حاصل یک فرایند شتابدهی است که معمولا برای شرکت‌هایی که فعال نبوده و یا فعالیت بسیار کمی داشته‌اند بسیار کارساز است. شرکت لیزینگ رازی بعد از تمدید مجوز فعالیت خود و آزاد‌سازی وجوه افزایش سرمایه با سرعتی قابل توجه ضمن بازگشت سریع به بازار، رتبه‌های رقابتی خود را با شرکت‌های لیزینگ بورسی افزایش داد. بر اساس گزارش عملکرد ماهانه شرکت‌های لیزینگ ثبت شده در سامانه کدال، شرکت لیزینگ رازی در بین ۱۱ شرکت لیزینگ بورسی به‌طور متوسط رتبه خود را نظر حجم فعالیت، تعداد پرونده های تسهیلاتی و متوسط تسهیلات اعطایی و  همچنین درآمد تحقق یافته منتهی به پایان اسفندماه ۱۴۰۳ تا ۵ رتبه ارتقا داده است. همچنین شرکت لیزینگ رازی موفق شد پس از سال ها قرار داشتن در شرکت‌های رده آخر فهرست شرکت‌های لیزینگ کشور با یک جهش موفق خود را در ردیف ۱۵ شرکت برتر لیزینگ در بین ۶۷ شرکت لیزینگ دارای مجوز بانک مرکزی قرار دهد.

    عملیات و سودآوری 

    بر اساس گزارش‌های فعالیت ماهانه ثبت شده در کدال، شرکت لیزینگ رازی در اسفند ماه ۱۴۰۳ رقمی معادل  ۴۴۴میلیارد ریال تسهیلات به مشتریان اعطا نموده است. با احتساب تسهیلات اعطایی تا ۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۳ مجموع تسهیلات اعطایی شرکت تا پایان اسفندماه ۱۴۰۳ به مبلغی حدود ۱۲۶۰ میلیارد ریال رسیده است. با انجام این عملیات درآمد تحقق یافته‌ای بالغ بر ۲۴۵ میلیارد ریال حاصل که برآورد می شود سود خالصی حدود ۱۰۰ میلیارد ریال را در ۱۴۰۳نشان دهد.  

    پیش‌بینی‌های مالی ۱۴۰۴

    خبرهای خوبی برای سهامداران نماد ولراز از برآوردهای مالی شرکت لیزینگ رازی قابل استخراج است. به دنبال افزایش چندهزار برابری حجم فعالیت ولراز نسبت به سال ۱۴۰۲ و رسیدن به سقفی بالاتر از ۱۲۶۰ میلیارد ریال قرارداد تسهیلاتی در سال ۱۴۰۳، انتظار یک افزایش سه تا چهاربرابری را در حجم فعالیت سال ۱۴۰۴ شاهد خواهیم بود. شرکت امیدوار است نتایج حاصل از عملیات سال ۱۴۰۴ با افزایش ۱۰ برابری سودآوری، رقمی حدود یک هزار میلیارد ریال سود قبل از کسر مالیات را نشان دهد. 

    حوزه‌های فعالیت

    شرکت لیزینگ رازی در حوزه‌های مختلف نسبت به تأمین مالی مشتریان خود اقدام می‌نماید. فعالیت اصلی شرکت، تأمین مالی مشتریان در قالب قراردادهای اجاره به شرط تملیک و فروش اقساطی در حوزه های تجهیزات و دارایی های ثابت، کالای بادوام خانگی ، دیجیتال، خودرو و همچنین اموال غیرمنقول است.

    افزایش توان رقابتی و صعود چند پله‌ای لیزینگ رازی 

    شرکت لیزینگ رازی (سهامی عام) از شرکت‌های پذیرفته شده در فرابورس با سابقه‌ای بیش از ۲۰ سال از اواخر ۱۳۹۹دوباره با چهره‌ای جدید به بازار لیزینگ کشور بازگشت. این شرکت به عنوان اولین شرکت لیزینگ دیجیتال در سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰کلیه فعالیت‌های عملیاتی و اعطای تسهیلات خود را بر بستر دیجیتال واتوماسیون تحت وب مستقر نمود. شرکت از اواسط سال ۱۴۰۱ وارد یک دوران گذار شد که مدتی فعالیت آن را با وقفه روبرونمود. شاخصه دوران گذار تحول لیزینگ رازی شامل نوارد زیر بود:
    تغییر سهامداری و ورود سهامدار حرفه‌ای حقوقی 
    افزایش سرمایه ۲۴ برابری
    تمدید مجور فعالیت شرکت
    تغییرات هیئت‌مدیره و مدیریت ارشد اجرایی شرکت
    تنظیم سیاست اعتباری و سند تحول دیجیتال  
    بررسی شاخص‌های عملکردی و فعالیت شرکت نشان‌دهنده یک تحول استراتریک است. شاخص‌های برجسته حاصل از دوران گذار شرکت لیزینگ رازی به شرح زیر می‌باشند:
    افزایش ظرفیت تسهیلات‌دهی و عملیاتی شرکت به‌طوری که با افزایش چندهزاربرابری تسهیلات اعطایی تا ۳۰ اسفندماه  ۱۴۰۳ در مقایسه با سال گذشته به رقمی بالغ بر ۱۲۶۰ میلیارد ریال رسیده است. 
    افزایش ۲۴۰۰ درصدی سرمایه شرکت و تغییر ساختار مالی و افزایش رتبه شرکت و قرار گرفتن در ۱۵ شرکت با سرمایه‌های بالاتر از ۱۰۰۰ میلیارد ریال در صنعت لیزینگ 
    حفظ جایگاه قانونی و تداوم فعالیت شرکت و جلب اعتماد مشتریان، فروشندگان و بانک‌ها به عنوان شرکای کلیدی تجاری شرکت 
    عبور از ساختار سنتی به ساختار مدرن مبتنی بر تحول دیجیتال به طوری که شرکت در حفظ جایگاه خود به عنوان اولین لیرینگ دیجیتال کشور بار دیگر کلیه فرایندهای خود را بر بستر دیجیتال و با رعایت مقررات نظارتی مستقر نمود، به طوری که موفق به پذیرش بیش از ۲۰۰۰پرونده تسهیلاتی و تصویب حدود ۵۵۰ پرونده با مبالغ متوسط تسهیلات هر چرونده حدود ۲۳۰۰ میلیارد ریال فقط طی ۵ ماه گردید. 
    مزایای دیجیتالی شدن لیزینگ رازی:
    کاهش زمان پردازش درخواست‌ها و افزایش سرعت تأمین مالی
    افزایش شفافیت و امنیت در قراردادهای مالی
    افزایش بهبود تجربه مشتریان و فروشندگان  با ارائه خدمات غیرحضوری
     مدیریت ریسک اعتباری بهتر از طریق تحلیل داده‌های مالی
    دسترسی به انواع فروشندگان و تأمین کنندگان کالا
    دسترسی به مشتریان متنوع در حوزه های جغرافیایی 
    افزایش مقیاس‌پذیری

    این حرکت لیزینگ رازی به سمت تحول دیجیتال، نشان‌دهنده تغییرات اساسی در صنعت لیزینگ و حرکت به سمت فین‌تک (فناوری‌های مالی) است. این اقدام می‌تواند سهم بازار شرکت را افزایش دهد و رقابت‌پذیری آن را در صنعت لیزینگ تقویت کند.
    مدیرعامل لیزینگ رازی 
    ۹ فروردین ۱۴۰۴

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *