جمعه / ۱۲ اردیبهشت / ۱۴۰۴ Friday / 2 May / 2025
×

نایب رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه گفت: مهم‌ترین کالا‌هایی که از روسیه وارد می‌شود، نهاده‌های دامی، غلات، چوب و آرد است. البته واردات فولاد از روسیه هم به ندرت صورت می‌گیرد.

آخرین وضعیت برگشت خوردن محصولات کشاورزی ایرانی از روسیه/ ارز چند نرخی، تجارت با روسیه را مختل کرده است
  • کد نوشته: 16174
  • ۱۲ اردیبهشت
  • 7 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • روشن‌علی یکتا، نایب رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصاد آنلاین بیان کرد: یکی از اصلی‌ترین چالش‌ها در مسیر تجارت ایران با روسیه، تعرفه‌های گمرکی بود که موجب می‌شد کالا‌های ایرانی نتوانند با رقبا در بازار روسیه رقابت کنند. تعرفه‌ها حدود ۱۸ درصد است که در برخی موارد به ۳۰ تا ۴۰ درصد نیز می‌رسد.

    یکتا توضیح داد: تا پیش از عضویت ایران در اوراسیا، تعرفه‌ها باعث کند شدن روند تجارت می‌شد، اما با عضویت رسمی در این اتحادیه، که از ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ اجرایی می‌شود، تعرفه‌ها برداشته شده و تجار ایرانی می‌توانند از این فرصت استفاده کنند.

    وی بیان کرد: چالش بعدی ما در زمینه تجارت با روسیه، بحث چند نرخی بودن ارز است و همچنین یک‌سری مکاتبات گمرک ایران با روسیه درخصوص گواهی مبدا وجود دارد که هنوز به نتیجه خاصی نرسیده است. این مشکلات هنوز به طور کامل حل نشده‌اند، اما در هفته گذشته خبر خوبی از طرف گمرک ایران و روسیه رسید. نماینده گمرک روسیه از ماه آینده در ایران مستقر خواهد شد که می‌تواند به حل این مسائل کمک کند.

    به گفته یکتا، مسائلی در زمینه حمل و نقل، گواهی‌ها و مشکلات بانکی وجود دارد، اما مهم‌ترین مانع بر سر راه گسترش تجارت ایران و روسیه بحث تعرفه‌ها است که که با رفع این مشکل، در این زمینه شاهد جهش خواهیم بود.

    وی در مورد حجم فعلی و ظرفیت ارتقای مبادلات تجاری ایران و روسیه گفت: مبادلات تجاری ایران و روسیه در سال گذشته به حدود ۵ میلیارد دلار رسید که در این میان صادرات ایران به روسیه حدود ۲ میلیارد دلار بود. صادرات روسیه به ایران نیز حدود ۲ میلیارد دلار بود.

    وی افزود: علی‌رغم این حجم مبادلات، تجار ایرانی هنوز نتوانسته‌اند از تمامی ظرفیت‌های موجود استفاده کنند. در حال حاضر ۶۰ تا ۷۰ درصد بازار روسیه توسط تجار ایرانی شناسایی شده است، اما برخی مشکلات مالی و زیرساختی همچنان مانع استفاده کامل از این ظرفیت‌ها هستند.

    وی در مورد کالا‌های ایرانی محبوب در بازار روسیه گفت: ۶۰ درصد حجم صادرات ما به روسیه مربوط به محصولات کشاورزی است که در بازار روسیه شناخته شده است. محصولات کشاورزی به دلیل تطابق با نیاز‌های بازار روسیه استقبال خوبی پیدا کرده‌اند؛ چرا که ایران دارای اقلیم گرمسیری و روسیه اقلیم سردسیری است.

    وی افزود: با توجه به شرایط جدید و عضویت ایران در اوراسیا، پیش‌بینی می‌شود که در آینده نزدیک، صادرات ایران به روسیه به سمت محصولات ساختمانی و خدمات مهندسی نیز گسترش یابد.

    وی در مورد محصولاتی وارداتی از روسیه نیز گفت: مهم‌ترین کالا‌هایی که از روسیه وارد می‌شود، نهاده‌های دامی، غلات، چوب و آرد است. البته واردات فولاد از روسیه هم به ندرت صورت می‌گیرد.

    یکتا درخصوص آخرین وضعیت برگشت خوردن محصولات کشاورزی ایرانی از روسیه نیز گفت: این مشکلات به طور قابل توجهی کاهش یافته و در حال حاضر تلاش‌هایی در حال انجام است تا استاندارد‌ها و گواهی‌های بهداشتی و قرنطینه بهبود یابد. امیدواریم که این مشکلات به طور کامل حل شوند و روند تجارت روان‌تر شود.

    یکتا گفت: اگر کریدور شمال-جنوب وصل شود، بیشترین فرصت‌ها ایجاد می‌شود. در واقع باید زیرساخت‌ها ایجاد شود تا تجار بتوانند از فرصت‌ها استفاده کنند که یکی از این موارد بحث حمل و نقل است.

    نائب رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه گفت: اگر بانک‌ها با ما همراه باشند، این وعده را به تجار می‌دهم که در آینده نزدیک اتفاقات خوبی خواهد افتاد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *