بازار طلا و ارز در هفته منتهی به ۱۹ تیر ماه بازدهی منفی به ثبت رساندند و همگی قرمزپوش بودند؛ بازار سکه پیشتاز در کاهش بود. در هفته آینده چه اخباری برای بازار مهم خواهد بود؟
در هفته منتهی به ۱۹ تیر ماه ۱۴۰۴، بازار طلا و ارز آزاد همگی یکدست قرمزپوش بودند و بازار سکه پیشتاز در کاهش بود. تنها بازاری که هفته سبزی را سپری کرد دلار نیما بود که با رشد .۳۹ درصدی به ۶۹ هزار و ۵۵۴ تومان رسید. قیمت دلار حواله (نیما) در مرکز مبادله طلا ارز از ۲۵ فروردین وارد کانال ۶۹ هزار تومان شده و از همین تاریخ تا به امروز در کانال ۶۹ هزار تومان نوسان رفت و برگشتی داشته است که به گونهای نشانه از ثبات در این بازار قلمداد میشود. البته برخی از تحلیلگران با اشاره به دامنه نوسان مشخص در دلار نیما معتقدند که موضوع اصلی شکاف این بازار با دلار آزاد است که باید به حداقل برسد تا بتواند از فساد و رانت بکاهد.
بازار طلا و سکه در هفته منتهی به ۱۹ تیر ماه با توجه به کاهش همزمان دو متغیر یعنی دلار تهران و انس طلای جهانی پیشتاز در نوسان نزولی بودند.
قیمت سکه در این هفته با نزول ۶.۵ درصدی بیشترین کاهش را تجربه کرد و با افت شش کانالی به کانال ۷۸ میلیون افتاد. بعد از بازار سکه، قیمت طلای آبشده با کاهش بیش از ۴.۹ درصدی در رتبه دوم نزول قرار داشت و به کانال ۳۰ میلیون برگشت. در بازار طلای آبشده مرز حمایت ۳۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در این هفته مانع کاهش شد و خریدار در این سطح وارد بازار طلا شد.
در بازار ارز اعم از دلار تهران، دلار هرات و درهم افت بیش از سه درصدی را در این هفته داشتند. قیمت دلار تهران که در هفته گذشته به بالای ۹۰ هزار تومان رفته بود در این هفته با کاهش سه کانالی به ۸۸ هزار تومان رسید.
هفته قرمز بازارها در حالی رقم خورد که در هفته گذشته بازار طلا و ارز با بازدهی بیش از هشت درصدی، هفته سبزپوش را سپری کرده بودند.
نکته قابل توجه در بازار ارز، حباب دلاری درهم بود که در تمامی روزهای معاملاتی این هفته منفی بود که نشان میداد قیمت درهم در کاهش از دلار تهران سبقت گرفته است.
چرا بازار طلا و ارز در هفته منتهی به ۱۹ تیر ماه بازدهی منفی به ثبت رساندند؟
از منظر تحلیلگران کاهش بازار طلا و ارز به پنج عامل مربوط است. عامل اول و دوم از جنس انتظارات بود؛ اول اینکه در هفته گذشته یک نگاهی در بازار شکل گرفت که جنگ بین ایران و اسرائیل شدت خواهد گرفت و قیمتها صعودی دنبال شدند اما در هفته منتهی به ۱۹ تیر ماه از شدت تنش کاسته شد و انتظارات به سمت تعدیل شدن رفت. عامل دوم نیم نگاه فعالان بازار به اخبار مذاکرات ایران و آمریکا بود که توانست از هیجان بازار کم کند.
عامل سوم از نگاه تحلیلگران به وضعیت بلوکه برمیگردد. در وضعیت بلوکه قیمتهای نقدی در بازار از قیمت فردایی، پایینتر معامله میشود که به موجب آن خریدار در بازار متضرر میشود. به واسطه این شرایط و سود در فروش، فروشنده در بازار افزایش پیدا میکند.
عامل چهارم کاهش بازارها کمبود نقدینگی در بازار عنوان میشد. یک نگاه کاملا سنتی در بازار وجود دارد که معقد است بعد از تعطیلات تاسوعا و عاشورای حسینی از رمق بازار کم میشود چرا که نقدینگی در بازار کم شده است.
عامل آخری که برای نزول بازار طلا و ارز عنوان میشود شایعهای بود که در بازار دست به دست میشد. در این شایعه ادعا شده بود بازارساز در بازار درهم تزریق انجام داده است. این دسته به حباب منفی درهم اشاره دارند که میتواند تاییدی بر این ادعا باشد.
وضعیت بازارها در هفته پیشرو
در بازار طلا و ارز همچنان فاندهای خبری مهمترین عامل نوسان است و سهع خبر میتواند در هفته آینده روی بازدهی بازارها اثر بگذارد. خبر مذاکرات ایران و آمریکا، عامل اول و مهم نوسان بازار در هفته پیشرو خواهد بود. فاند دوم به اخبار تنش بین ایران و اسرائیل ربط دارد که اگر شدت تنش افزایش پیدا کند راه نزول بازار بسته خواهد شد. فاند سوم و مهم بازار اخباری هست که درمورد مکانیزم ماشه منتشر میشود.
بازار طلا از منظر تکنیکال
از منظر تکنیکال نیز مرز حمایت مهم طلای آبشده در ۳۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قرار دارد و در مقابل مرز مقاومت مهم آن در ۳۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است که در این نقاط فروشنده و خریدار میتوانند وارد بازار شوند.
دیدگاهتان را بنویسید