معاملهگران بزرگ از بازار درهم عقب کشیدند، نوبخت چهره روز بازار دلار بود، بازار ارز و سکه بین دور چهارم مذاکرات و ویتکاف سرگردان است، بازارها چه واکنشی به دور جدید مذاکرات دارند؟
در روز شنبه شاهد روند رنجی در بازار ارز و سکه بودیم. در روز جمعه خبر از سرگیری دور چهارم مذاکره ایران و آمریکا در روز یکشنبه مخابره شد و با این خبر قیمتها در پشت خط کاهشی دنبال شدند، قیمت دلار هرات به کانال ۸۱ هزار تومان افتاد و قیمت تتر تا کانال ۸۰ هزار تومان پایین آمد. اما در ادامه با مواضع ویتکاف، نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در خاورمیانه در آستانه دور چهارم مذاکرات قیمتها نوسانی شدند. ویتکاف با خط و نشان کشیدن گفته اگر مذاکرات یکشنبه آینده با ایران نتیجهبخش نباشد، ادامه نخواهند یافت و باید مسیر دیگری را در پیش بگیریم.
بازار بین مواضع ویتکاف و دور چهارم مذاکره بر سر دو راهی قرار گرفت و نوسان رنجی در روز شنبه داشت. به عقیده معاملهگران، بازار بعد از اتمام دور چهارم مذاکرات نوسانی میشود و روز شنبه، آرامش قبل از طوفان است.
آنها با استناد به نوسان قیمتها بعد از هر دور مذاکره معتقدند که در این دور با توجه به رفتار قیمت در کف، شدت بیشتری میتواند داشته باشد. قیمت دلار یک روز بعد از دور اول مذاکره ۱۳ هزار تومان کاهش داشت، یک روز بعد از دور دوم با کاهش سه هزار تومانی تا ۸۳ هزار تومان پایین آمد. قیمت دلار بعد از دور دوم در ادامه یعنی در هفته اول اردیبهشت تا کف ۸۰ هزار تومان پایین آمد اما از دور سوم روند برگشت خورد. یک روز بعد از دور سوم قیمت دلار با افزایش سه هزار تومانی به ۸۳ هزار تومان رسید و در ادامه هفته تا ۸۶ هزار و ۵۰۰ تومان هم بالا رفت و در ادامه متعادل شد.
در روزی که فعالان بازار ارز و سکه بین دوراهی قرار گرفته بودند و محتاطانه عمل کردند، فعالان بازار سرمایه نسبت به دور چهارم مذاکره بدبین بودند و بورس تهران روز قرمزی را به ثبت رساند. در روز شنبه بازار سهام شاهد خروج بیش از ۱.۹ همتی پول بود. یک روز قبل از دو دور اول مذاکرات بورس، ورود پول داشت اما یک روز قبل از دور سوم مذاکرات مثل یک روز قبل از دور چهارم، خروج پول به ثبت رسانده بود.
معاملهگران در روز شنبه سناریوهای مختلفی برای دور چهارم مذاکرات در نظر گرفتند. در سنایوی خیلی خوشبینانه اینطور بود که توافق در دور چهارم انجام شود و یک پیشنویس از این توافق بیرون بیاید. در این سناریو قیمتها میتوانند به زیر کف قبلی بروند. کف دلار ۷۹ هزار تومان و کف قیمت طلای آبشده در میانههای کانال ۲۷ میلیون قرار دارد. در سناریوی دوم پیشبینی میشود که مذاکره مثل دور اول و دوم به خوبی پیش برود و به دور بعدی کشیده شود. در این سناریو قیمتها با کاهش به سمت کف حرکت میکنند و با خبرهای جدید نوسان میدهند. در سنایوی سوم تصور میشود که اگر مثل دور سوم، اختلاف نظر پیش بیاید قیمتها با نوسان از کف دور میشوند. اما در سنایوی بدبینانه تصور میشود که دور چهارم، آخرین دور مذاکرات باشد و شکست بخورد. در این صورت اولین نوسان بازار میتواند پس دادن ۵۰ درصد ریزشی باشد که قیمت از سقف دور شد. اینطور که قیمت دلار از سقف تاریخی تقریبا ۲۴ هزار تومان ریزش داشته و باید ۵۰ درصد این کاهش را پس بدهد. از منظر تحلیلگران چه در صورت خبر خوب و چه در صورت خبر بد، نوسان قیمتها، فرصت ورود به جاماندهها نمیدهد. برای همین برخی، از قبل مجبور به شرطبندی روی دور چهارم مذاکرات شدند تا از نوسان جانمانند. البته بزرگان بازار در روز شنبه کنار کشیده بودند.
صحبتهای محمدباقر نوبخت در بازار شنبه دست به دست میشد. نوبخت، رئیس سازمان برنامه سابق با اشاره به جدول معروف سازمان که در سال ۱۴۰۰ منتشر شد گفته، گفته بودیم سال ۱۴۰۴ در صورت عدم رفع تحریم، نرخ دلار به ۱۱۰ و سپس ۱۷۸ هزار تومان میرسد. در این باره معاملهگران میگفتند توضیح واضحات است که در صورت ادامه تحریم، اوضاع اقتصادی از اینی که وجود دارد بهتر نمیشود و از اول هم مشخص بود.
از منظر معاملهگران روز سهشنبه که همزمان با سفر ترامپ به عربستان است میتواند برای بازار مهم باشد. قرار است که ترامپ قبل از این سفر بمب خبری خودش را منتشر کند که اگر درمورد ایران باشد میتواند به بازار نوسان بدهد.
در بازار شنبه قیمت دلار هرات در ۸۲ هزارو ۳۰۰ تومان شروع به کار کرد و در نیمه اول تا مرز مقاومت ۸۲ هزار و ۶۰۰ تومان بالا رفت. در نیمه دوم قیمت دلار هرات نتوانست از مرز مقاومت عبور کند و در ۸۲ هزار و ۴۰۰ تومان بسته شد. قیمت دلار در پشت خط محتاطتر دنبال شد و به سمت کانال ۸۳ هزار تومان حرکت داشت تا اگر خبر منفی به بازار مخابره شد جا نماند.
قیمت دلار تهران در کف کانال ۸۲ هزار تومان و زیر دلار هرات آغاز به کار کرد و در نیمه اول با نوسان تا ۸۳ هزارو ۱۵۰ تومان بالا رفت. در نیمه دوم قیمت دلار تهران با کاهش در ۸۲ هزار و ۹۵۰ تومان بسته شد. قیمت تتر که در پشت خط جمعه با کاهش به کف ۸۰ هزار رسیده بود در روز شنبه از این کف برگشت خورد و تا ۸۲ هزار تومان بالا آمد.
قیمت درهم امارات در ۲۲ هزار و ۶۰۰ تومان شروع به کار کرد و نوسان رنجی در پله ششم کانال ۲۲ هزار تومان داشت. قیمت درهم در نهایت بدون تغییر در نرخ بازگشایی به کار خودش پایان داد. نکته بازار دبی این بود که قبل از ساعت ۱۴ نرخدهی به پایان رسید که نشانه احتیاط و کنار کشیدن بزرگان بازار بود. حباب دلاری درهم ۴۸ تومان برآورد میشود.
قیمت سکه در ۷۴ میلیون و ۶۶۰ هزار تومان آغاز به کار کرد و با نوسان تا یک قدمی کانال ۷۵ میلیون بالا رفت اما نتوانست وارد این کانال شود. قیمت درهم در نهایت در ۷۴ میلیون و ۸۱۰ هزار تومان بسته شد. حباب سکه با افزایش یک درصدی به ۱۵ درصد رسید که نشان میدهد قیمت بازاری سکه نه میلیون و ۹۲۲ هزار تومان گرانتر از ارزش ذاتی آن معامله میشود.
از منظر فنی کف ۷۳ میلیون، سطح حمایتی سکه هست که فقط در صورت خبر مثبت میتواند این کف از دست برود.
قیمت طلای آبشده روز شنبه را در ۲۸ میلیون و ۶۹۵ هزار تومان شروع به کار کرد و نوسان رنجی بین پله ششم، هفتم و هشتم کانال ۲۸ میلیون داشت. قیمت طلای آبشده در نهایت در ۲۸ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان به کار خودش پایان داد. حباب طلای آبشده طی چهار روز معاملاتی گذشته منفی بوده که نشان میدهد قیمت بازاری طلا ارزانتر از ارزش ذاتی آن است. قیمت طلای آبشده در پشت خط مثل دلار هرات نوسانی بود و به سمت ۲۹ میلیون حرکت کرد.
دیدگاهتان را بنویسید