به گزارش اکوایران، قیمت‌های طلا در روز پنجشنبه (۴ اردیبهشت) با رشد همراه شدند، آن هم پس آنکه قیمت فلز زرد در روز چهارشنبه بیش از ۳ درصد افت پیدا کرد. رشد امروز طلای جهانی به دلیل کاهش شاخص دلار و سودگیری بوده، در حالیکه توجه بازار به تازه‌ترین خبرها از روابط تجاری آمریکا و چین معطوف شده است.

به نوشته رویترز، قیمت لحظه‌ای طلا با رشد ۱.۱ درصدی در سطح ۳۳۲۴ دلار در هر اونس ایستاد. این در حالیست که طلای جهانی در روز سه‌شنبه به رکورد ۳۵۰۰ دلار رسیده بود که علت آن، نگرانی درباره اقتصاد آمریکا بود. اما در روز چهارشنبه و پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از تهدیدات برای اخراج رئیس فدرال رزرو عقب‌نشینی کرد و به نظر می‌رسید رویکرد خود نسبت به چین را ملایم‌تر کرده است، قیمت طلای جهانی با عقب‌نشینی همراه شد.

معاملات آتی طلای آمریکا با ۱.۲ درصد رشد در سطح ۳۳۳۲ دلار ایستاد.

تای وانگ، معامله‌گر مستقل فلزات، معتقد است: «تمام بازار در حال حاضر تنها به یک کلمه خلاصه می‌شود: تعرفه‌ها. چین دارد نقش طرف خشمگین را بازی می‌کند. این تنش باعث افت بازارهای سهام و شاخص دلار شده و قیمت طلا را افزایش داده است.»

او افزود: «صعود قیمت طلا تا ۳۵۰۰ دلار را می‌توان به پرخوری تشبیه کرد که برای هضم، نیاز به عقب‌نشینی داشت. به نظر می‌رسد طلا برای چند روز آینده تثبیت شود، اما ما در یک بازار صعودی هستیم و هر کاهش قابل توجه قیمت قطعا مورد استقبال خریداران قرار خواهد گرفت.»

در بازارهای دیگر، سهام‌ها دچار نوسان شدند و بازیابی شاخص دلار آمریکا روند خود را از دست داد، زیرا سرمایه‌گذاران تلاش می‌کنند چرخش‌های ناگهانی ترامپ را درک کنند. دلار ضعیف‌تر و احساس ریسک‌گریزی معمولا باعث جذاب‌تر شدن دارایی‌های امن مانند طلا برای سرمایه‌گذاران می‌شود.

چین خواستار لغو تمام تعرفه‌های یک‌جانبه ایالات متحده شد و اعلام کرد که تاکنون هیچ گفت‌وگوی تجاری با واشنگتن نداشته است، علی‌رغم اظهارات مکرر دولت آمریکا که نشان می‌داد مذاکراتی انجام شده است.

در همین حال، داده‌ها نشان داد که تعداد آمریکایی‌هایی که برای نخستین‌بار درخواست مزایای بیکاری داده‌اند، در هفته گذشته به‌طور جزئی افزایش یافته است. این امر نشان می‌دهد که بازار کار همچنان مقاوم باقی مانده، آن هم با وجود ابهامات اقتصادی ناشی از تعرفه‌های اعمال‌شده بر کالاهای وارداتی.

در سایر بازارهای فلزات گران‌بها:

  • قیمت لحظه‌ای نقره با افت ۰.۶ درصدی در سطح ۳۳.۳۳ دلار ایستاد.

  • پلاتین ۰.۲ درصد کاهش یافت و در سطح ۹۶۹ دلار قرار گرفت.

  • پالادیوم با رشد ۰.۵ درصدی در سطح ۹۴۸ دلار ایستاد.