اخبار سیاسی قیمتهارو در نیمه دوم روز به عقب کشوند، اتاقهای دلار تعطیل، بازار کمعمق و پرنوسان شد، قیمت بازاری سکه ۱۳ میلیون و ۵۸۳ هزار تومان گرانتر از ارزش ذاتی معامله میشود، چرا معاملهگران معتقدند قیمتها از مرزهای حساس مقاومتی عبور نمیکنند؟
بازار ارز و طلا شاهد اولین تحرکات نوسانی با الگوی رفتوبرگشتی بود که معاملهگران از آن بهعنوان «پینگپنگی» یاد میکنند، یعنی حرکت قیمتها بین سقف و کف بدون تثبیت در یک سطح. بازار ارز و سکه در این روز تحرکاتی تا مرزهای مقاومتی داشت و دو نیمه متفاوت را تجربه کرد. بعد از کاهش شدید قیمتها در روز یکشنبه، روند صعودی آغاز شد و این نوسانات تا سهشنبه ادامه یافت تا قیمتها به سطوح کلیدی مقاومتی برسند. قیمت دلار با نوسان در سه کانال قیمتی به مرز مقاومت نزدیک شد و سپس عقبنشینی کرد، قیمت سکه چهار کانال بالا رفت و سپس کاهش یافت، و قیمت طلای آبشده و درهم امارات نیز نوساناتی در یک کانال قیمتی داشتند.
در مجموع، بازار طلا و ارز در روز سهشنبه پرنوسان بود و نسبت به روز دوشنبه رشد داشت؛ دلار و سکه یک کانال بالاتر رفتند، و طلا و درهم نیز در نرخهایی بالاتر از دوشنبه بسته شدند. صندوقهای سرمایهگذاری طلا نیز روندی مشابه بازار داشتند؛ ابتدا با افزایش قیمت باز شدند، اما در ادامه کاهش یافتند. پس از سه روز خروج سرمایه از این صندوقها، روز سهشنبه بیش از ۱۴ میلیارد تومان پول جدید وارد آنها شد.
نوسانات از معاملات پشتخطی، یعنی معاملات غیررسمی پس از ساعات کاری بازار، با تأثیر از اظهارات دونالد ترامپ آغاز شد و تا میانه روز سهشنبه ادامه یافت. اما پس از انتشار اخبار مثبت از نشست رهبری با مسئولان ارشد سه قوه، قیمتها عقبنشینی کردند. معاملهگران تکنیکال از قبل پیشبینی کرده بودند که قیمتها از مرزهای حساس مقاومتی عبور نمیکنند، که این تحلیل، الگوی پینگپنگی بازار را تأیید کرد. بهعنوان مثال، طلای آبشده تا ۳۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بالا رفت، اما نتوانست در این سطح تثبیت شود و کاهش یافت. تحلیلگران فنی معتقدند با توجه به الگوهای قیمتی، احتمال بازگشت به کفهای قیمتی قبلی وجود دارد، مشروط بر اینکه اخبار سیاسی و اقتصادی این اجازه را بدهند. برای دلار، کانالهای ۹۰ هزار و ۹۶ هزار تومان سطوح کلیدی هستند که روند بعدی بازار را مشخص میکنند.
روز چهارشنبه بهدلیل سفر رافائل گروسی، رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی، به تهران و تصمیمگیری درباره لوایح CFT و پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام، برای بازار اهمیت ویژهای دارد. در روز سهشنبه، خوشبینیهایی درباره احتمال تصویب این لوایح بین معاملهگران شکل گرفت، تا اینکه خبر نامه ۱۵۰ نماینده مجلس به رئیس مجمع منتشر شد. این نمایندگان معتقد بودند تا زمان رفع تهدید فعالسازی مکانیسم ماشه، تصویب این لوایح مناسب نیست.
از نگاه معاملهگران، بازار بهشدت تحت تأثیر اخبار است و با هر خبر واکنشهای شدیدی نشان میدهد، که این ویژگی باعث نوسانات بالا شده است. به همین دلیل، برخی معاملهگران اعلام کردند که اتاقهای معاملاتی دلار، یعنی گروههای غیررسمی که معاملات ارزی را هماهنگ میکنند، تا یکشنبه تعطیل شدهاند و بسیاری از فعالان بازار نیز تا آن زمان فعالیت خود را متوقف کردهاند. این تعطیلی و کاهش فعالیت، بازار را کمعمق کرده و نوسانات را تشدید میکند.
با وجود خوشبینی برخی تحلیلگران به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا، گروهی دیگر معتقدند توافق زمانبر است و حتی ممکن است نوسانات بیشتری نسبت به روز یکشنبه رخ دهد. این گروه پیشبینی میکنند که با مطرح شدن چالشهای جدید در مذاکرات، بازار میتواند شاهد دوره جدیدی از تحرکات قیمتی باشد.
در بازار سهشنبه قیمت دلار هرات با گپ مثبت چهار هزار تومانی در ۸۹ هزار و ۵۰۰ تومان شروع به کار کرد و در ادامه با نوسان تا میانه کانال ۹۰ هزار تومان بالا رفت. در نیمه دوم قیمت دلار هرات با کاهش از این مرز دور شد و در ۸۷ هزار و ۸۰۰ تومان بسته شد. در پشت خط قیمت دلار هرات به نزول ادامه داد و به سمت کف کانال ۸۷ هزار تومان حرکت داشت اما همچنان اخبار زیادی هم در پشت خط دست به دست میشد.
قیمت دلار تهران با گپ مثبت بیش از هزار تومانی در ۸۹ هزار و ۵۰۰ تومان آغاز به کار کرد و در ادامه تا ۹۱ هزار تومان بالا رفت. در نیمه دوم قیمت دلار تهران با کاهش به زیر ۹۰ هزار تومان رفت و در ۸۹ هزار تومان به کار خودش پایان داد. قیمت تتر در زیر نرخ دلار تهران نوسان داد و بین ۸۸ هزار تومان تا ۹۰ هزار تومان نوسان داشت.
قیمت درهم با گپ مثبت ۷۰۰ تومانی در ۲۵ هزار تومان بازگشایی کرد و در نیمه اول تا ۲۵ هزار و ۳۰۰ تومان بالا رفت. در نیمه دوم قیمت درهم با کاهش کانال ۲۵ هزار تومان را از دست داد و به ۲۴ هزار و ۶۰۰ تومان رسید. حباب دلاری درهم افزایشی بود و هزار و ۳۴۰ تومان برآورد میشود که شکاف دلار برآورد شده از درهم و دلار تهران را نشان میدهد.
قیمت سکه با گپ مثبت یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی در کف کانال ۸۲ میلیون شروع به کار کرد و مثل سایر بازارها در نیمه اول نوسانی دنبال شد. قیمت سکه تا ۸۴ میلیون بالا رفت و در نیمه دوم با کاهش به کف ۸۱ میلیون و رسید. حباب سکه مثل روز گذشته ۲۰ درصد برآورد میشود اما کاهش جزئی داشت که نشان میدهد قیمت بازاری سکه ۱۳ میلیون و ۵۸۳ هزار تومان گرانتر از ارزش ذاتی معامله میشود.
قیمت طلای آبشده نسبت به نرخ بسته شده روز دوشنبه یک کانال بالاتر بازگشایی کرد و تا ۳۰ میلیون و ۷۴۸ هزار تومان بالا رفت. قیمت طلا در نیمه دوم با کاهش به کانال ۲۹ میلیون افتاد و در ۲۹ میلیون و ۷۶۵ هزار تومان بسته شد. حباب طلای آبشده همچنان منفی است که نشان میدهد قیمت بازاری طلای آبشده ۱۵۸ هزار تومان ارزانتر از ارزش ذاتی آن معامله میشود.
نکته کلیدی بازار سهشنبه، کاهش قیمتها در معاملات پشتخطی بود که نشاندهنده تأثیر اخبار و تحلیلهای لحظهای بر بازار است.
دیدگاهتان را بنویسید