بازار سرمایه که مدت‌ها از تورم عقب‌مانده بود و ریسک‌های سیستماتیک شرایط آن را بدتر کرده بود از میانه هفته قبل با افزایش تقاضا مواجه شده و شکل معاملات در بازار سهام و ارز تغییر کرده است. مذاکراتی که در عمان برگزار شده نگرانی‌ها را از تنش‌های منطقه‌ای کاهش داده و همین مسئله منجر به افزایش تقاضای سهام شده که مدت‌ها از تورم عقب بوده است. در معاملات امروز ورود پول حقیقی به معاملات سهام رکورد تازه‌ای را ثبت کرد و شاخص کل بورس تهران با وجود محدودیت سه درصدی دامنه نوسان نمادها، رشد ۲.۲۱ درصدی را ثبت کرد.

شاخص کل بورس تهران امروز با قدرت مقاومت دو میلیون و ۸۵۰ هزار واحدی را که در دیدبان روز قبل مطرح شده بود با جریان قابل توجه ورود پول حقیقی شکست و وارد کانال دو میلیون و ۹۰۰ هزار واحدی شد.

با برقراری مذاکرات در عمان نگرانیها از سطح تنش‌ها میان ایران و آمریکا در منطقه تعدیل شده است البته ریسک های سیستماتیک قیمت‌گذاری دستوری ، نبود وزیر اقتصاد، محدودیت دامنه نوسان و نرخ سود بانکی بالا بر سر بازار سنگین است.

سهام در صف خرید سه درصدی قفل شدند و صندوقهای طلا در صف فروش ۱۰ درصدی در حالی قفل شدند که حباب اسمی برخی صندوقهای طلا به بیش از منفی ده درصد رسیده بود.

 هیجان منفی موجود در معاملات صندوق‌های طلا، سه دلیل دارد اول آنکه هیجانات بیشتر بر معاملات طلا موثر است و صندوقهای طلا در روندهای صعودی نسبت به ارزش دارایی‌های خود حباب مثبت و در روندهای منفی حباب منفی می‌گیرند. دلیل دوم نتیجه مثبت مذاکرات روز شنبه و خوشبینی نسبت به آینده مذاکرات هست که باعث شده تا انتظار کاهشی از دلار در میان معامله گران صندوقهای طلا وجود داشته باشد. دلیل سوم سبزپوشی سهام و استقبال از سهام باعث شده تا دارندگان صندوقهای طلا به فکر کوچ به سمت دارایی سهام باشند و تا هم ضرر خود را جبران کنند و هم به سود برسند که فشار ایجاد شده در صندوق‌های طلا را مضاعف کرده است.

  در حال حاضر شاخص کل بورس تهران مقاومت دو میلیون و ۸۵۰ هزار واحدی را با قدرت شکسته است و مقاومت روانی سه میلیون واحدی پیش روی شاخص کل بورس تهران می‌باشد.

محدوده های مهم قیمتی دلار

بازار ارز و طلا امروز به رنگ خون بود دلار تهران کانال ۹۰ هزار تومانی را از دست داد و وارد کانال ۸۰ هزار تومانی شد. با نیمه کانال ۸۰ هزار تومانی برخورد کرد و در نهایت سطح ۵۰ درصدی حمایت فیبوناچی ریزش دلار را متوقف کرد و موجب برگشت روبه بالای قیمت دلار شد. در حال حاضر سطح ۹۰ هزار تومانی که هم سطح محدوده ۳۸ درصدی سطوح فیبوناچی است محدوده مقاومتی مهم پیش روی دلار تهران است و حمایت ۸۴ هزار تومانی سطح حمایتی دلار تهران است. دلار تهران از شهریورماه سال ۱۴۰۳ افزایشی شده بود در بازه کمتر از ده روز ۵۰ درصد افزایشی که در این هفت ماه و نیم داشته را اصلاح کرده است.

قیمت تتر هم مانند دلار تهران امروز عقب‌نشینی داشت و ولی درنهایت بالاتر از دلار تهران ایستاد و حاضر نشد پایین‌تر از دلار تهران بایستد و در پایان معاملات حدود ۱۴۰۰ تومان بالاتر از دلار تهران بود.

درهم در معاملات امروز سه کانال قیمتی عقب‌نشینی کرد و تا محدوده ۲۳ هزار و ۴۰۰ تومان کاهش یافت و حباب درهم هم ۴۳۶ تومان شد که کمتر از میانگین شش ماهه حباب درهم است.

 آنچه که به هیجان فروش و ریزش بیشتر در بازار ارز و طلا در معاملات امروز دامن زد شکست محدوده های مهم حمایتی در بازار طلا و ارز بود. در حال حاضر دلار تهران تقریباً در سطح برابری قدرت خرید قرار گرفته است که به نوعی قیمت تعادلی آن شناخته میشود در چنین شرایطی برخی تحلیلگران نسبت به واکنش‌های هیجانی در شرایط کنونی در بازار ارز هشدار می دهند که با توجه به اینکه هنوز ایران و آمریکا بر سر مبانی مشترک برای انجام مذاکرات به توافق نرسیده‌اند این بیش واکنشی اگر در اختلاف‌های مذاکراتی هم اتفاق بیفتد برای بازار ارز آسیب‌زا خواهد بود.

اصلاح دورقمی سکه در یک روز

قیمت طلا و سکه در معاملات امروز کاهش قابل توجهی را ثبت کردند و سکه امامی با کاهش بیش از ۱۲ درصدی به کانال ۷۰ میلیون تومانی وارد شد. حباب سکه امامی ۱۸ درصد شد، طلای آب شده حمایت مهم ۳۱ میلیون تومانی را از دست داد تا کانال ۲۹ میلیون تومان عقب‌ نشست و حباب آن ۰.۴ درصد شد.