به گزارش اکوایران، قیمت طلا روز دوشنبه تحت تاثیر تقاضای قوی بانک‌های مرکزی و احتمال کاهش زودهنگام نرخ بهره فدرال رزرو باثبات ماند.

قیمت لحظه‌ای طلا تا ساعت ۴:۲۳ دقیقه عصر به وقت تهران با افت ۰.۲۲ درصدی به ۳,۰۳۰ دلار در هر اونس رسید، این درحالی است که پیشتر در جریان معاملات به ۲,۹۷۱ دلار رسیده بود چراکه براساس گزارشی از رویترز، برخی از سرمایه گذاران برای پوشش ضرر در معاملات دیگر شمش را فروختند.

معاملات آتی طلا نیز با ۰.۸ درصد افزایش به ۳,۰۵۹ دلار در هر اونس رسید.

این درحالی است که شاخص‌های اصلی سهام جهانی سقوط کردند، چراکه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا هیچ نشانه‌ای مبنی بر عقب نشینی از برنامه‌های تعرفه‌ای وسیع خود نشان نداد. چین نیز روز جمعه با اقدامات متقابل واکنش نشان داد؛ از جمله تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکایی و محدودیت‌های صادراتی بر برخی از فلزات کمیاب.

طلای جهانی

به گفته اوله هانسن، تحلیلگر ارشد کالاها در ساکسو بانک، زمانی که غبارها فروکش کند، عواملی چون افزایش ریسک‌های رکود اقتصادی، ضعیف شدن دلار، کاهش بازدهی واقعی اوراق و افزایش انتظارات از کاهش نرخ بهره فدرال رزرو همگی نقش خود را در حمایت از بازگشت قیمت ایفا خواهند کرد. اصلاح طلا نسبتا سطحی بوده است و سطوح حمایتی مهم حفظ شدند، به‌ویژه خط روند از پایین‌ترین سطح ژانویه در ۲,۹۷۵ دلار که پیش از اوج‌های فوریه در حدود ۲,۹۵۵ دلار قرار دارد.

طلای جهانی روز پنج شنبه به رکورد ۳,۲۶۷.۵۷ دلار در هر اونس رسید، به طوری‌که جایگاه آن به عنوان یک دارایی امن در میانه نااطمینانی‌های ژئوپلتیک و تقاضای قوی بانک‌های مرکزی جهان از آن حمایت کرد.

بانک مرکزی چین در ماه مارس برای پنجمین ماه متولی ذخایر طلای خود را افزایش داد.

تحلیلگران دویچه بانک معتقدند با وجود اصلاح قیمت که در هفته گذشته اتفاق افتاد، روند صعودی طلا همچنان قوی است؛ آنها پیش‌بینی خود برای قیمت طلا تا پایان سال را به ۳,۳۵۰ دلار در هر اونس افزایش دادند.

سرمایه‌گذاران در حال گمانه زنی هستند که افزایش ریسک رکود ممکن است فدرال رزرو را وادارد تا نرخ بهره را در اوایل ماه می کاهش دهد. کاهش نرخ بهره، اشتیاق به شمش را افزایش می‌دهد چراکه بهره‌ای پرداخت نمی‌کند.