بر اساس آخرین دادههای صندوق بینالمللی پول (IMF)، سهم دلار آمریکا در ذخایر ارزی جهانی به ۵۷.۸ درصد کاهش یافته که پایینترین سطح در ۳۰ سال گذشته محسوب میشود. این روند نشانهای جدی از شتاب گرفتن فرآیند دلارزدایی در نظام مالی جهان است. بانکهای مرکزی کشورها بهطور فزایندهای در حال متنوعسازی ذخایر ارزی خود هستند […]
بر اساس آخرین دادههای صندوق بینالمللی پول (IMF)، سهم دلار آمریکا در ذخایر ارزی جهانی به ۵۷.۸ درصد کاهش یافته که پایینترین سطح در ۳۰ سال گذشته محسوب میشود. این روند نشانهای جدی از شتاب گرفتن فرآیند دلارزدایی در نظام مالی جهان است.
بانکهای مرکزی کشورها بهطور فزایندهای در حال متنوعسازی ذخایر ارزی خود هستند و بهجای تکیه بر دلار، به ارزهایی چون یورو، ین ژاپن و حتی رنمینبی چین روی آوردهاند. در حالیکه یورو همچنان با سهم ۲۰ درصد در جایگاه دوم قرار دارد، رنمینبی نیز با ۲.۲ درصد در حال تثبیت جایگاه خود است.
کارشناسان هشدار میدهند که ادامه این روند میتواند تأثیرات جدی بر قدرت اقتصادی و نفوذ ژئوپلیتیکی آمریکا داشته باشد، بهویژه در شرایطی که بدهیهای دولت آمریکا رو به افزایش است و کشورهای مختلف در پی کاهش وابستگی به دلار هستند.
دیدگاهتان را بنویسید