معاونت شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد که تامین زمین طرحهای مسکن ملی که از سال ۱۳۹۸ آغاز شده، همچنان ادامه دارد. بررسی وضعیت نشان میدهد که تاکنون مصوبات ۷۳ هزار و ۸۹۱ هکتار اراضی از طریق مراجع ذیصلاح ابلاغ، اعلام و تامین شده است.
به گزارش اکوایران، معاونت شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی، زیرمجموعه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، مرجع قانونی تصویب و ابلاغ تأمین اراضی برای نهضت ملی مسکن در شهرهای با جمعیت بیش از ۵۰ هزار نفر، شهرهای جدید و شهرکها است.
به گزارش ایرنا از وزارت مسکن و شهرسازی، در شهرهای کوچکتر با جمعیت زیر ۵۰ هزار نفر، این مسئولیت بر عهده شورای برنامهریزی و توسعه استانها قرار دارد. همچنین، تغییر کاربری اراضی شهری توسط کمیسیونهای ماده ۵ استانها انجام میشود و الحاق زمین به محدوده روستاها نیز در حیطه اختیارات بنیاد مسکن است.
تامین زمین یکی از ضروریات اجرای طرحهای مسکن است و دولتها همواره تأکید دارند که اراضی انتخابشده باید کمترین هزینه آمادهسازی را داشته باشند.
وزارت راه و شهرسازی در راستای اجرای طرحهای مسکن و انتخاب و آمادهسازی اراضی با کمترین هزینه ۷۳ هزار و ۸۹۱ هکتار زمین را تامین کرده است.
بر اساس آمارها، از سال ۱۳۹۸ تا مهر ۱۴۰۰، حدود ۸ هزار و ۴۰۷ هکتار زمین برای این طرحها تأمین شده که شامل ۴ هزار و ۷۰۹ هکتار از طریق مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری و ۳ هزار و ۶۹۸ هکتار از طریق مصوبات کمیسیونهای ماده ۵ بوده است.
از مهر ۱۴۰۰ تا اسفند ۱۴۰۳، روند تأمین زمین شتاب بیشتری گرفته و ۶۵ هزار و ۴۸۳ هکتار دیگر نیز تأمین شده است. از این مقدار، ۲۳ هزار و ۵۵ هکتار (۳۶ درصد) توسط شورای برنامهریزی و توسعه استانها، ۷ هزار و ۳۸۹ هکتار (۱۱ درصد) از طریق کمیسیونهای ماده ۵، و ۳۴ هزار و ۵۳۸ هکتار (۵۳ درصد) از طریق مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری تأمین شده است.
تاکنون مطالعات مربوط به ۷۸ شهرک در سراسر کشور انجام شده و زمین مورد نیاز برای این طرحها نیز تأمین شده است. مساحت کل این شهرکها ۳۲ هزار و ۱۲۸ هکتار برآورد شده و پیشبینی میشود که بیش از ۳۸۵ هزار واحد مسکونی در آنها احداث شود. این شهرکها ظرفیت اسکان بیش از یک میلیون و ۱۴۰ هزار نفر را خواهند داشت.
از نظر روند عملیاتی شدن این شهرکها، ۶۰ شهرک مصوبه کارگروه امور زیربنایی، ۵۲ شهرک مصوبه شورای برنامهریزی و توسعه استان، و ۳۰ شهرک مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری را دریافت کردهاند.
همچنین، ۳ شهرک دیگر شامل پردیس زندگی یزد و پرنیان ۱ و ۲ قم در دستور کار شورای عالی شهرسازی و معماری قرار دارند. این سه شهرک پروانه تأسیس مصوب از ستاد مدیریت شهرکسازی دریافت کردهاند و شهرک پردیس زندگی یزد نیز موفق به اخذ پروانه بهرهبرداری شده است.
امروز همچنین علی نبیان، مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن از تامین اراضی احداث ۴۰ هزار واحد مسکن محرومان تا پایان امسال خبر داد.
دیدگاهتان را بنویسید