رییس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی، ضمن تشریح وضعیت جوی مناطق کوهستانی در روزهای پایانی هفته (۲ و ۳ مردادماه) به کوهنوردان و طبیعت گردان توصیه کرد برای جلوگیری از گرمازدگی و آسیب دیدگی ناشی از مخاطرات جوی، چند نکته را به رعایت کنند.
به گزارش اکوایران، صادق ضیاییان وضعیت جوی روزهای پنجشنبه و جمعه (۲ و ۳ مردادماه) در مناطق کوهستانی را تشریح کرد و ضمن اشاره به استقرار جوی غالبا پایدار در اکثر مناطق گفت: آسمان مناطق کوهستانی در طول این دو روز صاف با افزایش ابر و باد همراه خواهد بود.
وی در خصوص تغییرات دمایی مناطق کوهستانی نیز گفت: استقرار موج گرما در اکثر مناطق مورد انتظار است.
ضیاییان در گفتگو با ایسنا، وزش باد گاهی شدید را نیز به عنوان مهمترین پدیده جوی مناطق کوهستانی پیشبینی کرد و ادامه داد: در طول دو روز پایانی هفته، برای قلهها و خط الراسهای مرتفع بهویژه در ساعتهای بعدازظهر و عصر، گاهی وزش باد خیلی شدید مورد انتظار است که احتمال خیزش گردوخاک را نیز به همراه دارد.
وی افزود: وقوع ناپایداریهای همرفتی، ابرناکی و مه آلودشدن هوا، رگبار موقتی و رعدوبرق، احتمال تگرگ در ارتفاعات و دامنههای البرز بهویژه در البرز مرکزی و اغلب برای ساعات بعدازظهر و غروب مورد انتظار است.
وی همچنین وضعیت جوی حاکم بر ارتفاعات شمال تهران را برای امروز و فردا (۲ و ۳ مردادماه) تشریح کرد و گفت: آسمان این مناطق صاف و با وزش باد پیشبینی میشود. این مناطق از بعدازظهر با افزایش ابر و سرعت باد همراه خواهد بود که این شرایط طی ساعات بعدازظهر و اوایل شب در قلهها و خط الرأسهای مرتفع بهصورت وزش باد شدید و رگبار و رعدوبرق موقتی ادامه خواهد یافت.
ضیاییان سپس توصیههایی را برای جلوگیری از آسیب این شرایط جوی ارایه کرد و گفت: در بیشتر نواحی کوهستانی کشور، تابش شدید خورشید و افزایش اشعه فرابنفش مورد انتظار است. بر همین اساس بهویژه طی ساعتهای قبل از ظهر تا عصر باید از اقدامات حفاظتی جهت کاهش آسیب به پوست و چشم استفاده شود.
وی ادامه داد: با توجه به تقویت هوای گرم، گرمازدگی در ساعات روز محتمل است و باید اقداماتی برای جلوگیری از این شرایط انجام شود.
رییس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی تاکید کرد: افزایش چشمگیر دما بهویژه کوهستانهای مرتفع دامنههای شمالی البرز میتواند منجر به افزایش ذوب برفهای به جامانده درون درهها و موجب جاری شدن سیلابهای ناگهانی، روانه گلی و ریزش سنگ شود.
ضیاییان در پایان گفت: توجه به تغییرات باد و رشد ابرها در مناطقی که پدیده رگبار و رعدوبرق رخ می دهد لازم است و درصورت وقوع صاعقه و تگرگ نیز باید از قرار گرفتن در مکان ناامن اجتناب کرد.
دیدگاهتان را بنویسید