دبیرکل کانون کارگزاران بورس گفت: پس از اتفاقات اخیر رخ داده پیرامون سهام خودروسازان در بازار سرمایه که شاخص کل نیز تحت تاثیر قرار گرفت، سازمان بورس پیگیر پرداخت خسارات افراد متضرر از توقف دو نماد خودروسازی است.
به گزارش اکوایران، دبیرکل کانون کارگزاران بورس با اشاره به رخداد روز یکشنبه، ۴ خرداد، و توقف ناگهانی دو نماد خودروسازان بزرگ کشور در بازار سرمایه، اظهار داشت: این اتفاق تنها یک روز پس از نمایشگاه «مشهد اینوکس» و سخنان مقامات ارشد سازمان بورس مبنی بر «سال شفافیت و نزدیکی بیشتر به سهامداران» رخ داد و موجب ضرر برخی سهامداران، بهویژه سهامداران حقیقی خرد شد.
او تصریح کرد: توقف ناگهانی معاملات دو نماد خودرو و خساپا، تنها دقایقی پس از آغاز معاملات بازار و بهدنبال انتشار نامهای از دبیرخانه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در سامانه کدال، بازار را تحت تأثیر قرار داد.
دبیرکل افزود: طبق روال معمول، سازمان بورس در صورت افشای اطلاعات با اهمیت گروه «الف» از سوی ناشران، اقدام به توقف نماد میکند. اما در این مورد، اطلاعات منتشرشده مربوط به گروه «ب» بود که اهمیت کمتری دارد، بنابراین دلیل توقف معاملات این دو نماد در چنین شرایطی، جای سوال دارد.
او با بیان اینکه اصالت افشای اطلاعات نیز در این دو مورد محل تردید است، افزود: فرآیند افشای اطلاعات بدینگونه است که شرکتها اطلاعات را به سازمان بورس ارائه میدهند و سازمان پس از بررسی، آنها را در سامانه کدال منتشر میکند. حال آنکه در این مورد، به نظر میرسد زنجیره اعتبارسنجی اطلاعات مورد ابهام قرار گرفته است.
رضاییپور تأکید کرد: اگرچه همکاران ما در سازمان بورس در حال پیگیری موضوع هستند، اما انتظار میرود که بررسیها تنها به جنبه اطلاعرسانی محدود نماند، بلکه اثرات آن بر حقوق سهامداران نیز مدنظر قرار گیرد.
او در پایان گفت: سازمان بورس باید به گونهای عمل کند که نتیجه اقداماتش در راستای ارتقای شفافیت بازار باشد و در عین حال، جبران خسارات احتمالی سهامداران نیز مورد توجه قرار گیرد؛ چرا که اعتماد سرمایهگذاران، سرمایهای مهم برای پویایی بازار سرمایه است.
صبح روز یکشنبه ۴ خرداد، در حالی که معاملات نمادهای «خودرو» و «خساپا» در جریان بود، با انتشار نامهای در سامانه کدال از سوی ایرانخودرو و سایپا مبنی بر توقف واگذاری سهام به دستور شورای عالی هماهنگی اقتصادی، فعالیت این نمادها متوقف شد. این اتفاق باعث ریزش ۳۲ هزار واحدی شاخص کل بورس تهران شد.
در پی این توقف، سازمان خصوصیسازی و دبیرخانه شورای عالی هماهنگی اقتصادی اعلام کردند دولت همچنان بر واگذاری سهام خودروسازان تأکید دارد. وزیر صنعت نیز روز گذشته اعلام کرد فرآیند واگذاری سهام خودروسازان بدون مشکل ادامه خواهد یافت.
دیدگاهتان را بنویسید