به گزارش اکو ایران، سه خودروساز بزرگ کشور با انتشار اطلاعات تولید و فروش خود مربوط به اسفند ۱۴۰۳، کارنامه خود را در سال گذشته تکمیل کرده و پرونده ۱۴۰۳ را بستند.

براساس اطلاعات منتشر شده ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو در مجموع حدود ۹۶۹ هزار و ۴۵۰ دستگاه انواع محصولات خود را در خطو تولید تکمیل کردند.

بررسی ها نشان می دهد شرکت های خودروساز در سال ۱۴۰۲ حول و حوش ۹۷۹ هزار و ۵۰۰ دستگاه خودرو تولید کرده بودند. بنابراین شاهد افت تولیدی بیش از ۱۰ هزار دستگاهی در تولید محصولات سه خودروساز بزرگ کشور هستیم. این کاهش تولید به زبان درصد نزدیک به یک درصد است. به عبارت دیگر تولید ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو در سال ۱۴۰۳ در مقایسه با سال ۱۴۰۲ ریزشی حدود یک درصد را تجربه کرده است.

آبی های جاده مخصوص با تولید بیش از ۵۳۷ هزار و ۴۰۰ دستگاهی در صدر جدول تولید قرار گرفتند. این تیراژ تولید به زبان درصد حول و حوش ۵۵ درصد از کل تولید خودروی سواری و تجاری سبک (وانت) را در سال ۱۴۰۳ شامل می شود.

نارنجی های جاده مخصوص نیز با تولید ۳۲۸ هزار و ۸۰۰ دستگاه در جایگاه دوم قرار گرفتند. این خودروسازی سهمی نزدیک به ۳۴ درصدی از تولید کل را در سال گذشته به خود اختصاص داده است.

باقی سهم تولید خودروی سواری و وانت نیز به پارس خودرو تعلق می گیرد. سومین خودروساز بزرگ کشور طی سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۰۳ هزار و ۲۰۰ دستگاه انواع محصولات حاضر در سبد محصولاتی خود را در خطوط تولید تکمیل کرده است.

نکته قابل توجه درباره تولید خودرو در سال گذشته این است که ایران خودرویی ها به تنهایی بیش از نیمی از خودروهای سواری و تجاری سبک را در خطوط تولید خود نهایی کردند.

سایپایی ها حتی به فرض واریز تیراژ تولید پارس خودرو به حسابشان باز هم حدود ۴۵ درصد از تیراژ تولید را در سال ۱۴۰۳ به نام خود ثبت می کنند.

بنابراین می توان گفت ایران خودرویی ها حسابی از خجالت سایپا درآمدند. از طرف دیگر بازار خودرو نیز با نگرانی کاهش تیراژ تولید خودرو را در سال ۱۴۰۳ دنبال می کند. بازار خودرو امیدوار است با تغییراتی در راس هرم مدیریتی ایران خودرو افتاده وضعیت تولید در بزرگترین خودروسازی کشور به گونه ای پیش برود که سیاست گذار کلان نه تنها از واگذاری مدیریت آبی های جاده مخصوص به بخش خصوصی پشیمان نشود که در سال ۱۴۰۴ راه را برای واگذاری سکان هدایت سایپا و پارس خودرو به بخش خصوصی هموار کند.