در نشستی به مناسبت سالروز تاسیس سازمان تامین اجتماعی، مدیرکل غرب استان تهران از چالشهای مالی این سازمان پرده برداشت و هشدار داد که بدون اصلاحات ساختاری و حمایت دولت، آینده صندوقهای بازنشستگی در خطر است. او با اشاره به کسری ماهانه ۱۰ تا ۱۵ هزار میلیارد تومانی، تامین اجتماعی را دیگر آن صندوق ثروتمند دهههای گذشته ندانست که زمانی به دولت وام میداد.
بعدازظهر روز گذشته، دبیرستان شهدای کارگر در تهران میزبان نشست اعضای خانه کارگر و بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی بود. این مراسم که به مناسبت سالروز تاسیس این سازمان برگزار شد، با حضور دبیران اجرایی، مسئولان خانه کارگر و محسن ریاضی، مدیرکل تامین اجتماعی غرب استان تهران، همراه بود.
محسن ریاضی در این نشست اعلام کرد که بیش از ۵۵ درصد بیمهشدگان سازمان تامین اجتماعی در تهران، تحت پوشش اداره کل غرب این استان هستند. او با اشاره به خدمات بیوقفه این سازمان حتی در دوران جنگ تحمیلی اخیر، افزود: «در شرایطی که بسیاری از ادارات کشور تعطیل بودند، همکاران ما تا ساعت ۱۹ هر روز به ارائه خدمات ادامه دادند.»
ریاضی با بیان اینکه در ماه گذشته، تنها ۶۷ هزار میلیارد تومان از پیشبینی ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی حق بیمه وصول شده، اظهار داشت: «ما در ایام بحرانی جنگ، ۵۰ تا ۶۰ درصد حق بیمه را دریافت کردیم. با کمک دولت توانستیم مستمری بازنشستگان را پرداخت کنیم، اما تبعات جنگ همچنان بر عملکرد سازمان سایه انداخته است.»
مدیرکل تامین اجتماعی غرب تهران با اشاره به فعالیت مراکز درمانی ملکی و غیرملکی این سازمان، گفت: «مراکز درمانی ما در دوران بحران فعال بودند و بخشی از مطالبات مراکز غیرملکی نیز در این مدت تسویه شد.»
ریاضی بزرگترین مشکل سازمان را پایداری منابع مالی دانست و افزود: «صندوقهای بازنشستگی در ابتدای تشکیل، جوان و پررونق هستند، اما با گذر زمان و کاهش دریافت حق بیمه، به مرحله بحرانی میرسند. سرمایهگذاریهای انجامشده در تامین اجتماعی نیز دیگر پاسخگوی هزینهها نیست و اصلاحات ساختاری در صندوقها اجتنابناپذیر است.»
وی با مقایسه صندوقهای مختلف، اظهار داشت: «صندوقهایی مانند روستاییان و عشایر یا وکلا که بازنشستگی در آنها دیرتر اتفاق میافتد، وضعیت بهتری دارند، اما سایر صندوقها، از جمله تامین اجتماعی، به شدت به بودجه دولت وابستهاند. دیگر خبری از آن صندوق ثروتمند دهههای ۶۰ و ۷۰ که به دولت وام میداد، نیست.»
ریاضی با صراحت اعلام کرد: «سازمان تامین اجتماعی ماهانه با کسری ۱۰ تا ۱۵ هزار میلیارد تومانی مواجه است که بدون کمک دولت، قادر به انجام تعهدات خود نیست. اگر اصلاحات لازم انجام نشود، وضعیت صندوقها وخیمتر خواهد شد و تمام منابع کشور باید صرف آنها شود.»
در پایان، مدیرکل غرب تهران بر نقش تشکلهای کارگری و کارفرمایی در حمایت از سازمان تامین اجتماعی تاکید کرد و گفت: «تشکلها با فشار بر دولت، آن را به انجام تعهداتش وادار میکنند. بانک رفاه کارگران که با پول حق بیمه کارگران تشکیل شده، متعلق به این سازمان است و بدون آن، در استقراض دچار مشکل خواهیم شد.» او ابراز امیدواری کرد که با سیاستگذاری مناسب دولت و حمایت تشکلها، سازمان بتواند به پایداری مالی دست یابد.
امیر خیرخواهان
دیدگاهتان را بنویسید