بازار سکه و طلا در نخستین روزهای سال ۱۴۰۴، شاهد کاهش قابل توجهی در قیمتها بود. این کاهش که به دلیل افت ۹۲ دلاری اونس جهانی طلا و کاهش نرخ ارز در بازار داخلی اتفاق افتاده، موجب شده تا قیمتها نسبت به روزهای پایانی سال ۱۴۰۳ و حتی ایام عید نوروز کاهش یابد. رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران از احتمال ادامه روند کاهشی قیمتها در روزهای آینده خبر داد و به مردم توصیه کرد تا از ورود به بازار تا ثبات بیشتر خودداری کنند.
بررسی بازار سکه و طلا در نخستین روزهای از فعالیت رسمی این بازار در سال ۱۴۰۴، نشان میدهد که این بازار با کاهش قابل توجهی کار خود را نسبت به روزهای پایانی سال ۱۴۰۳ و حتی قیمتهای (غیرمعاملاتی و تخمینی) در ایام عید نوروز، آغاز کرده است؛ به گفته رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران این ریزش قیمتها در نخستین روزهای بازار رسمی سال جدید به سبب کاهش ۹۲ دلاری اونس جهانی طلا و همچنین کاهش نرخ ارز در بازار داخلی اتفاق افتاده و احتمال کاهش بیشتر طی روزهای آینده هم وجود دارد.
نادر بذرافشان در تشریح اولین روزهای از بازار سکه و طلا کشور در سال ۱۴۰۴، اظهار کرد: خوشبختانه در اولین روزهای بازار هم شاهد کاهش ۹۲ دلاری اونس جهانی بودیم و همچنین بازار ارز در داخل نیز با نوسانات کاهشی کار خود را آغاز کرد و کاهش قیمت ارز در بازارهای داخلی نسبت به اوج قیمتهایی که روزهای پایانی سال داشتیم، اتفاق افتاد.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران خاطرنشان کرد: بهتبع این کاهش اونس جهانی طلا و نرخ ارز، سکه تمام که به ۱۰۳ میلیون تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار هم به هشت میلیون و ۳۲۰ هزار تومان هم در ایام عید رسید، روز (شنبه ۱۶ فروردین ماه) روند کاهشی چشمگیر طلا و سکه را داشتیم.
بذرافشان تصریح کرد: ممکن است که طی روزهای آینده این روند کاهشی ادامه داشته باشد؛ بنابراین به مردم توصیه میکنیم که فعلا برای معاملات دست نگه دارند؛ چرا که این احتمال وجود دارد که قیمت سکه و طلا کاهش بیشتری را هم تجربه کند. اما بصورت کلی توصیه ما به مردم این است زمانیکه بازار در التهاب افزایشی است و دارای حباب بزرگ است، بهتر است که به بازار ورود نکنند و سعی کنند پس از ایجاد ثبات در قیمتها، اقدام به معاملات خود جهت خرید و فروش مصنوعات طلا یا سکه کنند.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران، در رابطه با روند تقاضا در نخستین روز رسمی بازار سال جدید، گفت: بازار مشابه روزهای پایانی سال، از تقاضای چندانی برخوردار نبود و شرایط رکود همچنان بر بازار حاکم است. در مقطعی که نوسانات افزایشی شدت گرفت، اندکی تقاضا تغییر میکرد اما چندان چشمگیر نبود و تغییر خاصی در میزان تقاضا نداشتیم.
این مقام صنفی معتقد است که همان مقدار کم تقاضای روزهای پایانی سال هم به سبب جو روانی بازار بود. پس از آن نوسانات نرخ ارز و بخشی هم خبرهای سیاسی- اقتصادی سبب شد که ما در ایام عید، با افزایش قابل توجه قیمتها مواجه شویم؛ البته که بخش قابل توجهی هم حباب سکه بود که بزرگ شد و از حدود ۱۲ میلیون تومان در روزهای پایانی سال، از ۲۰ میلیون تومان هم فراتر رفت.
خبرنگار گسترش
دیدگاهتان را بنویسید